Pumpens klassificeringsgrund

Utgivningsdatum:2020-08-11

(1) Arbetsprincip

1) Arbetsprincipen kan delas in i bladtyp, volymtyp och andra former.

Vane-pumpar, som förlitar sig på den dynamiska verkan av det roterande pumphjulet på vätskan, överför kontinuerligt energi till vätskan, så att den kinetiska energin (huvudsakligen) och tryckenergin i vätskan ökas, och sedan omvandlas den kinetiska energin till tryckenergi genom utpressningskammaren. Uppdelad i centrifugalpump, axiell flödespump, partiell flödespump och virvelpump.

Positiva förskjutningspumpar, som förlitar sig på den periodiska förändringen av volymen på det tätade arbetsutrymmet som innehåller vätskan, överför periodiskt energi till vätskan, så att vätskans tryck ökas för att tvinga vätskan att släppas ut och kan delas upp i fram- och återgående pumpar enligt rörelementets rörelseform och rotationspump.

Andra typer av pumpar överför energi i andra former. Till exempel förlitar jetpumpen sig på höghastighetsinjektionen av arbetsfluid för att suga vätskan som ska transporteras in i pumpen och blanda den för att utbyta fart för att överföra energi; vattenhammerpumpen använder en del av vattnet som rinner under bromsning för att höjas till en viss höjd för att överföra energi; den elektromagnetiska pumpen gör Den aktiverade flytande metallen flödar under verkan av elektromagnetisk kraft för att realisera transport. Dessutom kan pumpar också klassificeras efter art, körmetod, struktur och användning av den transporterade vätskan.

2) Klassificerad efter antalet fungerande pumphjul

Enstegspump: det vill säga att det bara finns ett pumphjul på pumpaxeln. Flerstegspump: det finns två eller flera pumphjul på pumpaxeln. Vid denna tidpunkt är pumpens totala summa av de huvud som produceras av n impeller.

3) Klassificerad efter arbetstryck

Lågtryckspump: trycket är lägre än 100 meter vattenspelare; Mediumtryckspump: trycket är mellan 100 och 650 meter vattenspelare; Högtryckspump: trycket är högre än 650 meter vattenspelare. (Flerstegs centrifugalpump kan nå 2800m)

4) Klassificeras enligt vägen för vattentillförseln

En-sida inloppspump: även kallad enkel-sug-pump, det vill säga det finns bara ett vatteninlopp på pumphjulet; Inloppspump med dubbelsidan: även kallad dubbelsugningspump, det vill säga att det finns ett inlopp på båda sidor av pumphjulet. Dess flödeshastighet är dubbelt så stor som en enkel sugpump, vilket grovt kan betraktas som två enkel sugpumphjul sammansatta rygg mot rygg.

    04.jpg

5) Klassificerad i enlighet med fogens söm i pumphöljet Horisontellt delad pump: Det finns en fogfals på det horisontella planet som passerar genom axellinjen. (Den vanligaste horisontella delade pumpen är en dubbel sugpump) Vertikal fogytpump: fogytan är vinkelrätt mot axellinjen. 6) Klassificerad efter pumpaxelposition Horisontell pump: Pumpaxeln är i ett horisontellt läge. Vertikal pump: Pumpaxeln är i vertikalt läge.

7) Klassificeras enligt det sätt som vattnet från pumphjulet leds till strängsprutningskammaren

Volutpump: När vattnet kommer ut ur pumphjulet kommer det direkt in i pumphöljet med en spiralform. Styrskovelpump: När vattnet har kommit ut ur pumphjulet kommer det in i styrskovelsatsen utanför den och går sedan in i nästa steg eller flyter in i utloppsröret. (Vanligtvis används i flerstegspumpar och axiella flödespumpar)

22.jpg

(2) Funktionsprincip

Ett pumphjul bestående av flera krökta blad placeras i ett pumphölje med en spolningspassage. Pumpen är fäst vid pumpaxeln, och pumpaxeln är ansluten till motorn, som kan drivas för att rotera av motorn. Sugporten är belägen mitt i pumphöljet och är ansluten till sugröret, och en backventil är installerad på sugrörets botten. Pumphuvudets sida är utloppsöppningen, som är ansluten till utloppsrörledningen och är utrustad med en reglerventil.

Anledningen till att centrifugalpumpar kan transportera vätskor beror främst på centrifugalkraften som genereras av höghastighets roterande pumphjul, så de kallas centrifugalpumpar.


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Dongguan Lingtian Cooling Equipment Co., Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top