Hur man reparerar pumpens mekaniska tätning

Utgivningsdatum:2020-08-03

Den mekaniska tätningen är en tätningsanordning som består av två tätningselement (stationär ring och rörlig ring) vinkelrätt mot axeln, ljusa och platta, lätta mekaniska tätningar för pumpar är fästa vid varandra och rullar relativt varandra. Den förlitar sig på tätningsmediets tryck för att generera korrekt tryckkraft på beröringsytan (ändytan) hos den roterande rörliga ringen och den statiska ringen, så att de två ändytorna är tätt kombinerade, och en mycket tunn vätskefilm bibehålls mellan änden vetter för att nå tätningen. Avsiktlig. Denna medelstora mekaniska tätningsvätskefilm för pumpar har hydrodynamiskt tryck och statiskt tryck, vilket har effekten av jämn och balanserad kraft.

Rengöring och visning av mekanisk tätning

1 Funktionsprincipen för den mekaniska tätningen kräver att det inte finns några föroreningar i den mekaniska tätningen. Rengör den rörliga ringen, den statiska ringen, axelhylsan och andra delar innan du monterar den mekaniska tätningen.

2 Kontrollera om det finns fel som repor och sprickor på ytan av den dynamiska ringen. Dessa brister kan orsaka allvarligt läckage av den mekaniska tätningen när den mekaniska tätningen hos uppslamningspumpen lagras. Om möjligt kan du använda specialverktyg för att kontrollera om tätningsytan är platt eller inte. Tryckvattnet kommer in i den mekaniska tätningsytan på den mekaniska tätningen efter montering, separerar den dynamiska ringen och får den mekaniska tätningen att misslyckas. Vid behov kan verktyget tillverkas och testas innan montering.

3 Kontrollera om det dynamiska ringsätet har brister som påverkar tätningen. Till exempel har det dynamiska ringsätet och den dynamiska ringen tätningsringen några brister?

4 Kontrollera om den mekaniska tätningskompensationsfjädern är skadad och deformerad och om den ihärdiga koefficienten har förändrats.

5 Kontrollera om tätningshylsan har defekter som brister och spårmärken.

6 Rengör och kontrollera om alla tätande gummiringar har defekter som sprickor och porer, och mät om diametern på gummiringen ligger inom toleransområdet. För mekaniska tätningar med pumpvävnad är det nödvändigt att kontrollera om skruvpumpens spirallinje har defekter som sprickor och trasiga ledningar.


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • yuanzhen electromechanical
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top