Utvecklingen av en robot för industriell automatisering

Utgivningsdatum:2020-08-11

Den första manipulatorn utvecklades av Förenta staternas Control Company i 1858.Dess struktur är: en roterande lång arm installeras på kroppen, och toppen är utrustad med en arbetsstycke som greppar och släpper ut en mekanism för elektromagnetiskt block.Kontrollsystemet är i form av undervisning.

Japan är det land som har den snabbaste utvecklingen och den största tillämpningen av industriella manipulatorer. Sedan två manipulatorer från Förenta staterna infördes på 1969 har han ägnat sig åt forskning om manipulatorer.

Det före detta Sovjet och#110; började utveckla tillämpad manipulator på 1960-talet, och vid slutet av 1977 var hälften av dem inhemska och hälften importerade.

För närvarande tillhör de flesta industriella manipulatorer den första generationen, som huvudsakligen är beroende av att arbetstagarna kontrollerar. Den huvudsakliga inriktningen på förbättringar är att minska kostnaderna och förbättra noggrannheten.

Under de senaste tjugo åren har användningsområdet för pneumatisk teknik snabbt utvidgats, särskilt i en rad automatiska produktionslinjer används i stor utsträckning. Kombinationen av elektrisk programmerbar styrteknik och pneumatisk teknik gör hela systemet mer automatiskt, flexiblare och mer tillförlitligt när det gäller prestanda. I och med den snabba utvecklingen av pneumatisk manipulator och flexibla automatiska produktionslinjer läggs allt högre krav på pneumatisk teknik fram. Införandet av mikroelektronikteknik främjar utvecklingen av elektriskt proportionell servoteknik, och utvecklingen av modern kontrollteori gör att pneumatisk teknik från omkopplande till sluten access proportionell servostyrning, och kontrollnoggrannheten förbättras kontinuerligt. På grund av dess enkla struktur, starka förmåga att motverka föroreningar och låga kostnader utvecklas tekniken för bred modulering av luftpulsåder hemma och utomlands.

Enligt statistiken från olika länder har den pneumatiska industrin under de senaste trettio åren utvecklats snabbt. På 1970-talet var produktionsvärdet för hydrauliska och pneumatiska komponenter ungefär 9:1, men i dag, mer än trettio år senare, i Europa, Amerika, Japan och andra länder med utvecklad industriell teknik, har kvoten nått 6:4, även nära 5:5. Den pneumatiska industrin började sent, men utvecklingen är snabb. Sedan mitten av 1980-talet har den årliga ökningstakten för pneumatiska komponenter nått mer än 20%, högre än den genomsnittliga årliga ökningstakten för produktionsvärdet i Kina och#39. Med utveckling och tillämpning av mikroelektronikteknik, PLC-teknik, datorteknik, avkänningsteknik och modern kontrollteknik har pneumatisk teknik blivit en av de viktigaste teknikerna för att förverkliga modern överföring och kontroll.

Pneumatisk manipulator som manipulator har fördelarna med enkel struktur, lätt vikt, snabba åtgärder, stabila, tillförlitliga, energibesparingar och ingen förorening av miljön och används i stor utsträckning.

Eftersom det pneumatiska drivsystemet är säkert och tillförlitligt kan det fungera i hög temperatur, vibrationer, brandfarliga, explosiva, dammiga, starka magnetiska, strålning och andra hårda miljöer. Och den pneumatiska manipulatorn som manipulator har fördelarna med enkel struktur, lätt vikt, snabba åtgärder, stabila, tillförlitliga, energisparande och ingen miljöförstöring, lätt att uppnå steglös hastighetsreglering, lätt att uppnå överbelastning, lätt att uppnå komplexa åtgärder. Den pneumatiska manipulatorn används därför i stor utsträckning inom bilindustrin, halvledarindustrin och industrin för hushållsapparater, gödnings- och kemiindustrin, livsmedels- och läkemedelsförpackningar, precisionsinstrument och militär industri.

Tillverkningslinjerna i moderna biltillverkningsanläggningar, särskilt de svetsade produktionslinjerna i den huvudsakliga processen, använder främst pneumatisk manipulator. förflyttning av kroppen i varje process, Kroppsskalet plockas upp och läggs ned av vakuumsuggor, och klämms ihop och placeras på anvisade stationer. Alla typer av särskilda pneumatiska manipulatorer används för en snabb inflygning av svetshuvudet på plats och för tryckförändringskontrollpanelen efter långsam och mjuk landning. Högfrekvent sticksvetsning, styrkontrollens noggrannhet och hög grad av automatisering för att slutföra hela processen kan betraktas som en av de mest representativa pneumatiska manipulatorerna.

I färgtelevisionsapparater, kylskåp och andra elektriska produkter för hushållsbruk på monteringslinjen, i halvledarchipsen, tryckta kretsar och andra elektroniska produkter på monteringslinjen, kan inte bara se alla typer av olika storlekar, former, cylinder, gas, kan också se att många smarta vakuumsugkopper i allmänhet är svåra att ta tag i röret.kartonger och andra varor som försiktigt absorberas, för att ange målplatsen. Chiphanteringssystemet, som har en mycket strikt accelerationsgräns, använder SIN-cylindern med stabil acceleration.

Pneumatisk manipulator som används för livsmedelsindustrin i pulverform, granulat, blockmaterial med automatisk mätförpackning. Används i många processer som automatisk rullning av cigaretter och automatisk förpackning i tobaksindustrin. t.ex. vin, färgfyllning av pneumatisk manipulator, Automatisk stämpling, installation och åtstramning av pneumatisk manipulator, mjölkkartong med pneumatisk förpackning osv.


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Dongguan Runpard Automation Technology Co., Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top