Spelare ser framtidsutsikter inationens kollädda

Utgivningsdatum:2021-11-25

china' s mars mot kolneutralitet är having En verklig och positiv inverkan, sade en HSBC-undersökning.

Over tre-quarters av utländska företag känner att Kina' s önskan att övergå till ennetto-zero-ekonomin gör att det är mer attraktivt, den senaste HSBC-undersökningen av 2.174 företag över 10 stora ekonomier sade.

international företag tror att affärsmöjligheter kommer frånnetto-zero-agendan, med 52 procent planering att erbjuda grönare och mer hållbara produkter till Kina-marknaden, sade undersökningen.

china Gör stora framsteg för att minska koldioxidutsläppen och tackla klimatförändringar tillsammans med andra ekonomier, sade HSBC. Landet har lovat att kolla sina koldioxidutsläpp senast 2030 och uppnå koldioxidneutralitet senast 2060. Det lovade vidare i september för att stoppanya kol-fired maktprojekt utomlands.

standard Chartered Bank (Kina) Ltd tecknade ett strategiskt samarbetsavtal med Kina (Shanghai) Pilotfri Handelszon Lin-gang Special Area Administration och Shanghai Lingang Economic Development (Group) CO den 6november gemensamt främja hållbar finansiering i Lin-gang Special-området, en del av Kina (Shanghai) Pilot Fri handelszon.

Giving Full Play till sina globalanätverk och resurser, Standard Chartered kommer att hjälpa Shanghai Lingang Economic Development (Group) Co och företag som är belägna i området skaffa finansiering från inhemska och utländska finansiella marknader för hållbar utveckling.

I banken kommer att erbjuda dem produkter och lösningar, inklusive gröna lån, gröna obligationer och hav-centric blå obligationer för att utveckla en eko-friendly, innovation-driven och låg-carbon ekonomi.

Finansiella institutioner bör stärka stödet till grön industrialisering och grönindustrin för hållbar tillväxt. De bör fullt ut utnyttja indirekta och direkta finansieringsinstrument för att främja sin affärsutbyggnad och strukturoptimering, skapa en gröntillgångsbalansräkning och stödja olika aktiviteter som kommer att bidra till minskning av koldioxidutsläpp och förbättring av samhällets operativa effektivitet, säger Lyu Jiajin, ordförande av Industrial Bank Co Ltd, ennationell gemensam-stock Commercial Bank baserad i Fuzhou, Fujian-provinsen.

lyu krävde finansinstitut att använda sina fördelar inom kontohantering, betalning och avveckling, investeringstransaktioner och informationsteknik för att hjälpa alla typer av Marknadsenheter hanterar koldioxidtillgångar, aktiverar kolprissättning och skapar en större koldioxidhandel.

Finansiella institutioner bör driva för Kina' s grön övergång på ett stabilt och ordnat sätt. De bör också undvika att genomföra samma utlåningspolitik för alla företags låntagare över hela linjen och inte kräver höga energiförbrukningsföretag att återbetala lån tidigt, för att förhindra risker under processen att minska koldioxidutsläppen, sade han.

china måste göra fasade planer och genomförandeåtgärder och göra framsteg Steg-by-step Under processen med att uppnå målet om en grön och låg-carbon-övergång, säger Xiao Yuanqi, vice-chairman i China Banking and Insurance Regulatory Commission.

the Financial Sektorn bör utveckla produkter som riktar sig till hög-emissionsindustrin för att möta sina krav på uppdatering av tekniker, utrustning och talanger under övergången, sade Xiao i ett tal som levererades på 2021 års konferens för Financial Street Forum den 20 oktober.

"china' s mål attnå en koldioxidutsläpp topp 2030 och uppnå kolneutralitet 2060 kommer att omstrukturera sinnuvarande modell för ekonomisk utveckling. Landet måste aktivt utforska åtgärder för att upprätthålla en balans mellan ekonomisk tillväxt och hållbar utveckling,"sagt en rapport utfärdad av Kina Lianhe Credit Rating Co den 13november.

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Dongguan Haiteng Precision Machinery Co., Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top