Hur görs bambuprodukter?vad är processerna?

Utgivningsdatum:2023-12-08

bambu och träprodukter hänvisar till de produkter som är gjorda av bambu som bearbetning av råvaror i träprodukter som bearbetar växter, mestadels dagliganödvändigheter. Såsom bambukorgar, bambu siktar, bambuflickor, shau chi, bambu ångare, spisar, bambupannor, bambu hinkar, bambuharvar, korgar, bambu poler, bambu -chopsticks, bambusku , bambubädd, bambupall, bambustol, bambu loungestol, skärbräda, matta, teduddar, gardiner, etc., under de senaste åren mer populära bambugolv och bambumöbler, det finnsnågot högt värde, som bambu snidning och andra folkhantverk.

 zmkm-800_800 (13).jpg

wooden hantverksproduktion för valet av bambusmaterial är mycket speciellt, välj i allmänhet efter vintern, före våren,när vädret är fint säsong till Berget, förbereda två stora järnkrukor, kaustisk soda, bambukniv, yxa, curium och andra verktyg. Det är bäst att välja mer än två års bambu, för ung och för gammal är inte tillrådlig. När du väljer bambu, ta bara fem eller sex sektioner i mitten av bambu och välj ett platt utseende, utan scab utan skada. Efter skärning, också uppmärksamma skyddet,när skadan, det finns inget sätt att återställa. Gör pennhållaren, du kan väljanära roten, och se längden, pennhållarens längd är i allmänhet 12 centimeter över och under, och 15 eller 6 centimeter ovan är inte bra att använda. ARM -hyllmaterial kan väljas så länge som möjligt, efter att bambuen föll, ramar omedelbart potten, koka vatten, sätta kaustisk soda och liten eld under lång tid, såsom kantonesisk potten, under perioden för att ständigt skopa ut Bambujuice på vattnet. Efternågra timmar, ta bamburöret och bambubitarna ur värmen, torka av bambujuice på ytan, lägg den omedelbart i en annan kokande vattenkruka och fortsätt att laga mat. Varje kruka tar cirka tre timmar. När tiden är slut, skynda dig inte ut att ta ut det, vänta på att vattnet värms upp och torkar sedan ytan och täck bambuhuden med tjockt papper för att skydda den för att inte repa. Varje gång du klipper bambu, försök att ta lite, eftersom förlusten på baksidan är större, fokus för materialval:

zmkm-800_800 (14).jpg

1.bambu -ålder är mer än två år, gammal bambu -tuffhet är inte bra

2. Tjockleken och bambuväggens tjocklek är måttlig, inte den tjockare desto bättre desto bättre desto bättre

3.PROTECT Den ursprungliga bambugrön huden, grön hud Om det finns skada, kan inte repareras, kommer att ge en färgskillnad i bambu -tabellen

4.timely öppning, kan kan, kan kan Släpp spänningen i bambu, så att fibern kan ha plats för sammandragning

5 Insekter som spricker mögel, är inte snabb behandling av orsaken)

 

-after som skär bambu hem, sprid det torrt inågra dagar, var försiktig fukt säker och mögel förebyggande. Och sedan i vintersolen, bask! Fram till början av våren, under sprickan och andra problem, avfall. Efter våren. Samla den torkade bambu ochstore den på en sval och torr plats. Var uppmärksam på ventilation. Ta ut en inspektion varje år, platsen i mer än tre år, om inte illa, kan du vara säker på att använda, ett sådant material, företag som körs som jade, rött med tiden, är en sällsynt skatt.

-uppfinningen hänför sig till ett mönster-makingmetod för bambuprodukter. Enligt bambusbitarna på olikanivåer som används i bambuprodukter skrapar det första skiktet grönt (inklusive huvudgrönt), och det andra och tredje lagren är två gröna, med olika metoder för att göra mönster. Skrapning av grönt (inklusive huvudgrönt) bambuproduktmönster görs genom att placera bambu -produkten platt i ett magnetfält med en magnetisk induktionsintensitet av 0,5-1,5T. Konstformen (yinform) som är syra-resistent och deformerbar och graverad med olika mönster täcks på bambuprodukterna, och olika koncentrationer av salpetersyra (eller salpetersalt och annan stark syrablandning) eller svavelsyra eller salpetersyra svavelsyra Blandningen sprayas på mönstret på formen med 5-65% (viktprocentkoncentration), och syrvätskan faller på bambu -skivan genom det snidade mönstret för den positiva formen. Du kan också använda ovanstående syra direkt på produkten utan form och sedan kontrollera temperaturen på 80 ℃-120 ℃ för att baka i 3-5 minuter, så att syran och bambufiberförestringsreaktionen, så att bambuprodukterna visar färgen på det vackra mönstret; Produktionen av mönstret för ERQing -bambuprodukter är att placera bambuvuderna platt i magnetfältet med en magnetinduktionsintensitet på 0,5-1.5T, täck Erqing Bamboo -produkterna med olika mönster och konstformar (positiva formar) som) som) som är resistenta mot korrosion och genomför sedan följande processer: A, spray 1% (viktprocentkoncentration) koncentration av dioktyl -natriumsulfonerad succinat snabb penetrationsmedel på hela bambuprodukter och formar; B, sprutkorrosion av stark sur eller alkalisk eller saltlösning, lösningskoncentration beror på mönsterbehovet; C, sprayfixeringsmedel hexahydro-1, 3, 5trialltriazobenzen (koncentration av 1% viktprocent); D, sprutning avnitrocellulosa lack; E, ta bort formen, ta sig runt den mörka färgen, mönstret är färgen på bambuprodukter (MAT). .

-kuipu molnproduktion, intelligenta direktanslutningsdesigners, köpare och fabriker, för att djupt ändra produktskapande och tillverkning, för att ge användarna produktion baserat på big data, omfattande orofree produktionsupplevelse som ett uppdrag, att leda tillverkning, global omvandling till en vision.

-

source

:

https: zhuanlan.zhihu.comp54222250////

 

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Fujian Yilong New Material Tech. Co., Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top