Nickel ochnickelbaserade legeringar

Utgivningsdatum:2021-09-28

1. Inhemsk produktion status avnickel ochnickel-based legeringar

Purenickel för hushålls industriell användning kan produceras på egen hand, men vissanickel-based legeringar i huvudsak beroende av import.

 

Types avnickel ochnickel-based legeringar (vissa harnationella materialstandarder)

微信图片_20210928101800.jpg

Commonly användsnickel ochnickel-based legerings modeller är : rentnickel N6; Monel 400; Hastelloy B, hastelloy B-2; Hastelloy C-276, etc.

图片1444.png

2. Korrosionsbeständigheten hosnickel ochnickel-based legeringar

 Nickel har en större tendens att förvandlas till ett passivt tillstånd. Vidnormala temperaturer, är ytan avnickel täckt med en oxidfilm, vilket gör den resistent mot korrosion i vatten och många saltlösningar.

 

Nickel i icke-oxidizing utspädda syror, såsom<15% saltsyra,<17% svavelsyraestrar och många organiska syror, är ganska stabil vid rumstemperatur. Emellertid,

 

Nickel ärnär oxidanter (FeCl2, CuCl2, HgCl2, AgNO3, och hypoklorit) och ventilation sätts korrosionshastigheten avnickel ökar betydligt. Fullständigt stabil i alla alkalilösningar, oavsett om det är hög temperatur eller smält alkali, vilket är en enastående egenskap hosnickel.

 

Monel är mer korrosions-resistant ännickel i reducerande medier , och mer korrosions-resistant än koppar i oxiderande medier, och mer korrosions-resistant ännickel och koppar i fosforsyra, svavelsyra, saltsyra, saltlösningar och organiska syror.

 

Inågon koncentration av fluorvätesyra, är Monel legering mycket motståndskraftigt mot korrosion då syre kommer in i en liten. Mennär det finns luftning och oxidant i lösningen, ellernär det finns skadliga föroreningar, såsom järnsalt och kopparsalt i lösningen, dess motstånd mot fluorvätesyra kommer att minska. Förutom platina och silver bland metallmaterial, är det en av de bästa materialen är resistenta mot fluorvätesyra korrosion.

 

Den är mycket motståndskraftigt mot korrosion i kaustik alkalilösning , mennär koncentrationen avnatriumhydroxid är hög, är korrosionsbeständigheten av Monel legering sämre än den förnickel, men det är fortfarande mer alkali resistenta än andra metallmaterial.

 

Monel legeringen är benägen att spänningskorrosionssprickning. Det är bäst att använda den efter glödgning vid 530-650 ℃ att eliminera stress.

 

Hastelloy legeringar som vanligen används är Hastelloy B (B-2, B-3) och Hastelloy C-276, som har hög korrosionsbeständighet i icke-oxidizing oorganiska och organiska syror, såsom resistens mot utspädd vid 70 ° C. Svavelsyra, resistent mot alla koncentrationer av saltsyra, fosforsyra, ättiksyra och myrsyra, speciellt värma-resistant koncentrerad saltsyra.

 

Hastelloy är stabil i kaustik alkali och alkaliska lösningar, och fullständigt stabil i organiska medier, havsvatten och färskvatten


.

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top