Värmebehandling och analys avnickel Superlegering för gasturbinapplikationer (2)

Utgivningsdatum:2021-09-28

图片1.png

Fig. 1. 3D-modell av bladet utformats med hjälp CATIA programvara.

图片2.png

Fig. 2. Velocity Trianglar av bladet.

图片3.png图片4.png图片5.png

3.2 Strukturanalys av blad De gaskrafternämligen tangentiella, axiella bestämdes genom att konstruera hastighet trianglar vid inlopp och utloppet från rotorbladet. Analysen utfördes genom att använda bladprofilen på grund av dess funktion att bevara den kinetiska energin hos den strömmande steam eller gas in i mekaniskt arbete på turbinhöljet [11]. Vid första statiska strukturanalys har gjorts på NACA (N-serien) bladprofil. Ingångsegenskaper för statisk analys visas i tabell 6. De Figs.3-10 visar CFD stegen av bladen.

图片6.png

图片7.png

3.3 Modal analys

studie av de dynamiska egenskaperna hos system i frekvensdomänen utfördes genom användning av den modala analysen . Syftet med en modal analys är att hitta former och frekvenser vid vilka strukturen kommer förstärka effekten av en last [12]. Modal analys ger en översikt över gränserna för svaret av ett system.every objekt har en inre frekvens (eller resonansfrekvens) vid vilken objektet kannaturligt vibrera [13]. Det är också frekvensen where objektet kommer att möjliggöra överföring av energi från en form till den andra med minimal förlust här vibrations till kinetisk. Det är viktigt att känna till dessa frekvenser vid vilken strukturen kan bete sig oförutsägbart. Den oberoende ochnormaliserade förskjutning mönster överlagras och amplifierades för att skapa en resulterande förskjutningsmönster [14]. Antalet modformer skapade var direkt proportionell mot frihetsgrader av strukturen. De frekvenser vid olika lägen ges i tabell 7.

图片8.png

图片9.png   Fig. 3. Nickel (. Def 2,733 mm, Tryck: 1 Mpa)

图片10.png Fig. 4. Värmebehandlad legering (Def: 2,90 mm,

图片11.pngFig 6. Värmebehandlad (Max Stress:. 362.9Mpa,  

图片12.png Fig 7. Nickel 825 -. Temp Distribution

.

3.4 CFD analys.

ANSYS CFX är en pålitlig ochnoggrann hög-performance computational fluid dynamics (CFD) mjukvaruverktyg som levererar lösningar snabbt och robust inom ett brett intervall av CFD och multi-physics tillämpningar. CFX är känt för sin enastående precision robustness och hastighet med roterande maskiner såsom pumpar, fläktar, kompressorer och gas- och hydrauliska turbiner. hela turbinen är innesluten av en rektangulär yta. inloppet och utloppet för fluidflöde ärnämns avnamnges selektion. vätska som används i denna studie är luft med densiteten 1,225 kg/m3 och viskositet 1,7845 E-05. Randvillkoren är inloppshastigheten 2000 m/s och alla andra ytor är begränsade. den flytande beräknar baserat på antalet iterationer somnämnts. The Fig. 11 visar den f luent analys av turbinbladet med luftflödet.

图片13.pngFig. 8. Värmebehandlad legering - Temp Distribution

图片14.pngFig.. 9. Nickel 825 (Max: 213,62 Hz)

图片15.pngFig.. 10. Värmebehandlad legering (Max: 166,26 Hz)

图片16.png图片17.pngFig.. 11. Flytande Analys med luft Flow.

4. Conclusion

given Monel 400 metallen är värme-treated genom släckning process och som per de utförda testerna, metall visar att egenskaperna förbättras i jämförelse med ohärdad legering och egenskaperna liknar Nickel 825. Således kan kostnaden för turbinbladen minskas drastiskt. Eftersom Monel 400 är billigare än den senare användningen av det är kostnadseffektivt-efficient. Vidare på analysera i ANSYS 16,0 programvara, deformationen av bladen, spänningskoncentrations, temperaturfördelningen i bladen genom att använda egenskaperna hos Monel 400 värme-treated legering är mer eller mindre liknar den i Nickel 825 legering. CFD analysresultat korrelerar också det faktum att slaghållfastheten har minskat betydligt och hårdheten ökar drastiskt vilket resulterade i en minskning av förslitningen. Deformationen och stress utvecklats i ANSYS är mindre än det säkra spänningsbegränsande av materialet. Modal analys utförs i ANSYS arbetsbänk för både Monel ochnickel, vilket visar att resonansfrekvensen för värmebehandlade Monel 400 är mindre än den för Nickel 825. Detta indikerar att den värmebehandlade Monel legering som presenteras i denna studie ger lovande resultat som kan användas i en direkt tillämpning av turbinblad.







Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.

Jobbtitel: Product manager

Avdelning: Market Department

Företagets telefon: +86 021-59150215

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86 13817160919

Hemsida: lanzhusuperalloy.sweb2b.com

Adress: No. 2800 Caoxin Road, Xuhang Town, Jiading District, Shanghai

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top