Typer av titanlegeringar

Utgivningsdatum:2022-08-22

Titan anses vara en av de starkaste metallerna.

Dess styrka, värme-, vatten- och saltbeständighet och dess låga vikt gör den till den idealiska metallen för en mängd olika applikationer. Dessa applikationer sträcker sig från smycken och tandimplantat till flygplan och fartyg.

Ren titan är stark och korrosionsbeständig. Titanlegeringar behåller samma styrka och korrosionsbeständighet, men tar på sig större flexibilitet och formbarhet hos metallen den kombineras med. Titanlegeringar har därför fler tillämpningar än ren titan.

Det finns sex sorter av rent titan (klasserna 1,2,3,4,7 och 11) och fyra sorter av titanlegeringarTitanlegeringar innehåller vanligtvis spår av aluminium, molybden, vanadium, niobium, tantal, zirkonium, mangan, järn, krom, kobolt, nickel och koppar.

De fyra kvaliteterna eller sorterna av titanlegeringar är

Ti 6AL-4V

Ti 6AL ELI

Ti 3Al 2.5

Ti 5Al-2,5Sn

-------------------------------------

Ti 6Al-4V (grad 5)

Ti-6AL-4V är den vanligaste av titanlegeringarna. Det kallas därför ofta för titanlegeringen "arbetshäst" och tros användas i hälften av användningen av titan runt om i världen.

Dessa önskvärda egenskaper gör Ti-6AL-4V är ett populärt val inom flera branscher inklusive medicinsk, marin, rymd och kemisk bearbetning. Ti 6AL-4V används ofta för att tillverka:

Luftfartsturbiner

Motorkomponenter

Strukturella komponenter för luftfartyg

Fästanordningar för flyg

Hög-prestandaautomatiska delar

Sjöfartstillämpningar

Sportutrustning

-------------------------------------

Ti 6AL-4V ELI (grad 23)

Ti 6 AL-4V ELI ofta hänvisas till kirurgiskt titan på grund av dess användning vid kirurgi. Det är en renare version av Grade 5 (Ti 6AL)-4V) titanlegering. Den kan enkelt gjutas och skäras i små trådar, spolar och trådar.

Den har samma styrka och hög korrosionsbeständighet som Ti 6AL-4V. Det är också lätt-vikt och är mycket tolerant mot skador av andra legeringar. Dess användning är mycket önskvärd inom det medicinska och dentala området för användning i komplexa kirurgiska ingrepp inte bara på grund av dessa egenskaper utan också på grund av de unika kirurgiska egenskaperna Ti 6AL-4V ELI har. Den har överlägsen biokompatibilitet vilket gör det enkelt att transplantera in och fästa på ben samtidigt som den accepteras av människokroppen. Några av de vanligaste kirurgiska ingreppen Ti 6AL-4V ELI används bland annat:

Ortopediska stift och skruvar

Ortopediska kablar

Ligatyrklämmor

Kirurgiska häftklammer

Fjädrar

Ortodontiska apparater

Vid ledsbyten

Kryogena kärl

Benfixeringsanordningar

-------------------------------------

Ti 3Al 2.5 (grad 12)

Ti3 AI 2.5 är titanlegeringen med bästa svetsbarhet. Den är också stark vid höga temperaturer som de andra titanlegeringarna. Denna klass 12 titanlegering är unik genom att den uppvisar egenskaper hos rostfritt stål (en av de andra starka metallerna), såsom att vara tyngre än de andra titanlegeringarna.

Ti 3 Al 2.5 används oftast inom tillverkningsindustrin, särskilt i utrustning. Den är mycket motståndskraftig mot korrosion och kan bildas av värme eller kyla. Grade 12 titanlegering används mest i följande branscher och applikationer:

Skal och värmeväxlare

Hydrometallurgiska tillämpningar

Kemisk tillverkning med hög temperatur

Komponenter till sjöss och flygpriser

-------------------------------------

Ti 5Al-2,5Sn (grad 6)

Ti 5Al-2,5Sn är ett icke--värmebehandlad legering som kan uppnå god svetsbarhet med stabilitet. Den har också hög temperaturstabilitet, hög hållfasthet och god korrosionsbeständighet. Den har ett unikt högt kryp (plast)-Som belastning över långa perioder, vanligtvis orsakad av extrema temperaturer) motstånd. Ti 5Al-25.Sn används mestadels i flygplan och flygplansapplikationer.

Titan som helhet är en mycket hållbar och stark metall. I sin rena form har den många användningsområden. Legeringar ger större smidighet och flexibilitet till den redan starka metallen, vilket öppnar dörrar för många fler applikationer. Varje titanlegering har samma styrka och korrosionsbeständighet. De varierar på flexibilitet, vilket gör en specifik legering idealisk för specifika branscher och applikationer. På Titanium Processing Center hittar du ett stort urval av både rena och titanlegeringskvaliteter för ditt projekt. Ring oss Idag för att schemalägga din beställning eller ställa en fråga.


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • MiXiao Tech
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
MiXiao Tech

Företagets telefon: +86 13650157503

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86 13650157503

Hemsida: mixiao.sweb2b.com

Adress: Chang’.an Town,Dongguan City,Guangdong Province,China

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top