Industriell kompost kontra hemmakompost

Utgivningsdatum:2020-11-05

Komponering och återvinning är två miljövänliga metoder för avfallshantering. Att använda något av avfallshanteringen håller material utanför deponier och minskar din miljömässiga negativa effekt. Även om återanvändning av varor eller minskad konsumtion i första hand kan ha ännu större fördelar på lång sikt, är återvinning och kompostering bra avfallshanteringstekniker för att hantera material vars tid för kassering har kommit. I de flesta fall avser den primära skillnaden vilken typ av material som är inblandat: organiskt eller tillverkat.

 

11.jpg


Kompostering

Kompostering gör det organiska avfallet du skapar till en användbar produkt. Material som strimlade löv och gräsklippningar, grönsaks- och fruktklipp, tidningar och kaffesump --- i rätt förhållanden --- kombineras med luft och vatten för att påbörja en process av biologisk nedbrytning. Komposten som resulterar är användbar för växande växter eller som jordförbättring. Även om du inte behåller din egen komposthög, hämtar många kommuner gårdsavfall och gör sin egen kompostering från material som medborgarna har kasserat.

Återvinning

Återvinning tar tillverkade produkter som annars kan betraktas som avfall och bearbetar dem till en ny användning, vanligtvis genom att bryta ner produkterna i råvaror igen och återanvända dessa material för att skapa något nytt eller annorlunda. Precis som vid kompostering utförs återvinningsprocessen på individuell eller bredare basis, ibland med hela kommuner. När konsumenter köper återvunna produkter förbättras miljöfördelarna, eftersom mindre energi går till att skapa produkter från återvunna material än produkter som tillverkas av råvaror som används för första gången. (Se referenser 2.)

Miljöfördelar

Återvinning och kompostering håller båda massor av material utanför kommunala deponier. Kompostering ger tillbaka till jorden från vilken dess grundläggande material kom; kompost är användbar för markberikning och sanering, för att inte tala om erosionskontroll. Kompostering har också ett föroreningsförebyggande element genom att organiska material inte producerar metan på deponier (se referenser 3). Återvinning avlastar ett antal miljöfronter. Mindre deponeringsutrymme förbrukas när material återvinns och färre deponier måste byggas på lång sikt. Eftersom återvinning innebär att mindre råmaterial används vid tillverkning, används mindre energi för att utvinna råvaror från jorden - exempelvis träd, metallmalmer och mineraler (se referenser 4).


33.jpg


Ekonomiska fördelar

Kompostering kan spara en person eller en organisation pengar genom att minska utgifterna för vatten, bekämpningsmedel och gödselmedel (se Referenser 3). Den ekonomiska inverkan av återvinning dvärgar kompostering. Återvinning är sin egen industri och sysselsätter mer än 1 miljon människor som får betalt nästan 37 miljarder dollar årligen och arbetar för företag som tillsammans tjänar mer än 236 miljarder dollar per år, enligt US Environmental Protection Agency.

 

Referens: https://homeguides.sfgate.com/composting-vs-recycling-79311.html


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Green Olive Environmental Technology Co., Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top