Formsprutad EVA-skum kontra kompressionsmattad EVA

Utgivningsdatum:2022-10-26

if du letar efter ett mångsidigt och hållbart skum, injektion-molded eva skum may vara det perfekta valet för dittnästa projekt. Detta gjutna skum görs genom att injicera smält EVA i en form. Den resulterande produkten är ett tätt stängt-cellskum med många fördelar för produktdesigners. Den här artikeln kommer att diskutera vilket gjutet skum är, skillnaden mellan injektion-molded EVA -skum och komprimering-molded EVA -skum, och fördelarna med att använda injektion-molded Eva -skum i produktdesign.

0 (22).jpg

what formas Skum?

molded skum är skum tillverkat genom att sprida material till en form. Gjutna skum kan tillverkas av en mängd olika material, inklusive polyuretan (PU), polystyren (PS) och eten

vinylacetat (EVA). Gjutna skum har ofta en uttalad skinnad yta som är resultatet av en reaktion mellan polymeren och verktygsytan.-


There finns två kategorier av gjutna PU -skum, flexibel och reaktionsinjektionsgjutning (RIM). Flexibel PU tenderar att vara mjukare och har tunnare hud, medan fälgen har tjockare hud. Gjutna PS -skum är mer betydande än de flesta mjuka pu -skum, men PU -skum gjuten i fälgen är mer hållbar. och blandade sampolymerer. Denna typ av skum används ofta inom skor, sportartiklar och bilapplikationer. Eva Foam har utmärkta dämpande egenskaper och kan formas till en mängd olika former och storlekar.


injektion gjuten EVA -skum kontra komprimering

molded Eva

injektion-molded Eva -skum är en av de mest av de mest Populära typer av gjutna skum. Det bildas genom att kombinera eten

vinylacetat med en organisk peroxidkatalysator. När blandningen värms över sin smältpunkt blir den flytande, vilket gör det enkelt att flyta in i formen. En gång i formen inträffar cykling, och delen antar geometrien för verktygshåligheten.


-processen för att göra komprimering

molded eva skumdelar kräver manuell belastning av en förformad eller tillverkad form till till Ett verktygshålrum för att få önskad form före en värme- och tryckcykel. Processen kan variera beroende på råmaterialresurs men är i allmänhet densamma.

--

Den kritiska skillnaden mellan injektion
molded eva -skum och komprimering

molded eva -skum är att injektionsformning sparar ett steg genom att gå från råmaterial till färdig del i ett steg. Samtidigt har komprimering ett prefabricerat material som sedan formas. På grund av detta är injektionstillverkningen effektivare.

--

advantages med att använda gjutna eva -skum

there finns flera fördelar med att använda gjutna EVA -skum i produktdesignprojekt. En fördel är att den är mycket hållbar. Det kan motstå chocker och extrema förhållanden utan skador. En annan fördel är att det är lätt och lätt att använda, vilket möjliggör komplexa former och former.

--

another fördel med att använda gjuten EVA -skum är dess utmärkta kemiska motstånd och renbarhet med vanliga hushållsrengöringsmedel.


för dittnästa projekt är injektion

molded eva -skum ett utmärkt alternativ om du

39; överväger gjutet skum. Det är mångsidigt, hållbart och resistent mot vatten och kemikalier, vilket gör det idealiskt för olika applikationer.


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • joydyevafoam
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top