\"Killer cells\ kan skydda mot COVID-19

Utgivningsdatum:2020-11-05

T- cellssvaret på COVID-19-infektion förblir aktivt så länge som sex månader på de flesta vuxna har ny forskning från Förenade kungariket visat, vilket ger hopp om att denna aspekt av immunitet mot det nya koronaviruset kan vara längre än det mer övergående svaret från antikroppar.

Forskare i Förenade kungariket tittade på nivåer av T-cellsverksamhet hos hundra personer som hade testats positiva för COVID-19 i mars och april.Forskarna upptäckte denna centrala immunmekanism sex månader efter infektion hos alla deltagare i studien.Ingen av deltagarna hade blivit inlagd på sjukhus, och några var asymtomatiska.

När det gäller immunresponsens livslängd är resultaten positiva jämfört med flera separata studier som tyder på att COVID-19-antikroppar dröjer kvar några veckor eller månader efter att infektionen har försvunnit.

Två former av vita blodkroppar som kallas T- celler och B- celler kontrollerar viktiga immunmekanismer i kroppen.B-celler producerar antikroppar som aktiverar själva viruset, medan T-celler förtjänar namnet " mördarceller " Genom att angripa infekterade celler.

Både T- celler och antikroppar kan bidra till att förhindra återinfektion och är viktiga indikatorer på immunitet mot sjukdomar.

" Tidiga resultat visar att T- cellssvaren kan vara längre än det ursprungliga antikroppssvaret, vilket kan ha en betydande inverkan på utveckling av COVID-19- vaccinet och immuniteten. " sade Shamez Ladhani, som är konsult epidemiolog på Public Health England och författare till den nya studien.

Forskningen offentliggjordes denna vecka på preprint server bioRxiv och genomfördes av Public Health England, Manchester University NHS Foundation Trust, och UK Coronavirus Immunology Consortium, eller UK-CIC.

Paul Moss, som är Förenade kungarikets-CIC-ledare vid Birminghams universitet, sa att studien är den första i världen som visar att robust cellulär immunitet kvarstår under en längre period efter infektion hos individer som upplevde antingen mild, måttlig eller asymtomatisk COVID-19.

" Intressant nog fann vi att cellimmunitet är starkare just nu hos de människor som hade symptomatisk infektion jämfört med asymtomatiska fall. " Sa Moss. " Vi behöver nu mer forskning för att ta reda på om symtomatiska individer är bättre skyddade mot återinfektion i framtiden. "

I september visade en stor studie av personer från 365,000 i England att omkring en fjärdedel av dem som hade antikroppar mot nya koronavirus under sommaren inte längre var positiva. " tyder på att antikroppar minskar under veckorna eller månaderna efter det att en person har smittats. " Enligt ett uttalande från UK Department of Health and Social Care.

Forskare bakom denna antikroppsstudie och andra ger en antydan om att immunsystemet är komplext, och nämner T- cellsrespons som en potentiell väg genom vilken kroppen kan uppnå ett längre varaktigt skydd mot viruset.


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Hubei Yongchuang Intelligent Parking Equipment Co., LTD
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top