8 underhållspunkter för en maskin för insprutning

Utgivningsdatum:2020-08-03

1 Vägledning och bäring :Ledskenor och lager vid alla axlar ska hållas rena och väl smörjas. Om manipulatorn är verksam i en dammig miljö måste ledstången rengöras ofta. Om du hittar några metallfragment eller pulver, är det förmodligen inte välstekt. För att säkerställa korrekt smörjning är det viktigt att ha ordentliga linjära styrsystem. De flesta manipulatorer har automatiska smörjsystem och komponenter som måste återplanteras och_.101.

2 behandlingscykel: En av nycklarna till att hålla manipulatorn i gott skick är enkel observation och lyssning, som kan avslöja mycket om den övergripande hanteringen av manipulatorn. Manipulatorn arbetar med specifika åtgärder, så den lyssnar på alla onormala ljud, såsom skrik, klick osv., som tyder på att lager inte kan roteras ordentligt eller att någon annan medlem är fast. Kopplingen mellan manipulatorer, som rör sig längs en guide med elkablar och vakuumslangar, ger ett normalt klickljud, men det här ljudet är smidigt och stabilt. Kontrollera alla lager som kan observeras för att se till att de roterar smidigt. Att bara kontrollera och lyssna efter tecken på slitage eller justering kan gå långt för att hålla manipulatorn i optimalt funktionsläge.

3 Drivsystem: Om manipulatorn körs av en rattfyllnadsväxel, observera om någon tvekan eller skakning inträffar under operationen. All annan rörelse än jämn och jämn rörelse kan indikera skada på transmissionssystemet eller någon främmande materia som lagras i det. När manipulatorn trycker ned rörelsen, är den snabba kontrollen mellan samlingsstrålen och transmissionsverksamheten eller metoden för växelgap att skjuta och dra den rörliga armen, känslan av onormal rörelse (fram och tillbaka är annorlunda). På grund av den mycket höga toleransnoggrannheten hos normala tillverkare kommer dock denna testmetod att vara mycket felaktig. Om du misstänker att det kan finnas ett problem med monteringssätt och transmissionsutrustning är en bättre metod att använda den magnetiska spårviddens längd. Efter justering av tandgapet i enlighet med tillverkarens och35.39.s instruktioner, kontrollera hela schaktet för att s äkerställa att det inte finns någon alltför trång plats mellan monteringsstrålet och transmissionsanordningen. Om växelgapet inte kan justeras kan monteringsramen och transmissionsutrustningen slitas och måste bytas ut. Om monteringsramen och transmissionen måste repareras är det bäst att ersätta båda komponenterna för att säkerställa långtidsprestanda. När det gäller drivaxeln på transportören, var noga med de spillror som faller från bältet och själva skadan. Kontrollera försiktigt att remmarna innehåller spår av damm från transportmaterialet. Se till att transportband och transmissionskralar och slitna hjul är i fullständig anpassning. Ett vandrande transportband försvinner väldigt snabbt. Så länge det är ett system med transportband, enligt tillverkaren och_.39. Dessa specifikationer kommer att tala om vilken mängd fel som är lämplig i förhållande till trissan på den specifika platsen för transportbandet.

4 Pneumatiskt system: Inklusive servodrift med flera axlar, så länge det finns en handledsrörelse och vakuumgrepp, kommer nästan all a manipulatorer att ha pneumatisk funktion. Var noga med sugkoppar i filterregleringsventilenheten, wher och_.101; vatten ackumuleras för att indikera för hög luftfuktighet hos den tryckluftskälla som passerar genom systemet. Förekomsten av en liten mängd vattenånga kan överföras till den pneumatiska ventilen och manöveratorn, vilket kan leda till oxidering och intern kontaminering, vilket till sist kan leda till att tryckregleringsventilen fastnar eller att den utlösande faktorn sticks eller brister. Om sugmedlet är utrustat med ett automatiskt avfuktande system kan kontaminering eller missfärgning på sugmedlet också indikera en ökning av fukten före avlägsnandet. Om vatten samlas in i sugmedlet kan det komma in i systemet även för en kort tid, vilket orsakar det problem som beskrivs ovan. Om du märker någon fysisk skada på den pneumatiska slangen kan det finnas en läcka i systemet.

Om slingan fylls med luft vid normalt drifttryck, och det finns en läckare somer& ;101; i slingan, bör det vara mer sannolikt att du upptäcker en distinkt fräsning som hjälper dig att lokalisera läckan.

Fem.Kontrollera formgivningsutrustningen: Den standardiserade manipulatorn är vanligtvis monterad på formverket av formgivningsutrustningen. När utrustningen är i snabb drift kan vibrationerna från formgivningsutrustningen överföras till den mekaniska handen och orsaka skada. Bara observera användningen av mögelsystemet, se till att mögelströmmen justeras till ett rimligt tillstånd, minska antalet skakningar eller vibrationer, kan förlänga manipulatorns livstid. Vid höghastighetstrafik kan vibrationsfrekvensen vara mycket hög, det är bäst att installera manipulatorn på en stödjande struktur som är oberoende av formutrustningen.

6 uppmärksamma kabelslitage: När man undersöker ytan på manipulatorn, om svarta partiklar eller pulver hittas, visar det att ledningarna på manipulatorn visar tecken på slitage. Men även om du inte hittar dessa slitsignaler, ta en noggrann titt på all kraft, transformator- eller kodningskablar, både innanför och utanför ledningsbanan, eftersom ledningarna för den kontinuerliga friktionsmanipulatorn, eller ledningarna som är kopplade till kabelledningen, till sist kommer att slitas ut och svikta. Säkerställa att kablarna binds upp och att lämplig kabelinstallation är säkrad.


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Dongguan Runpard Automation Technology Co., Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top