Varför fraktpriser är höga justnu?

Utgivningsdatum:2021-07-13

src=http _5b0988e595225.cdn.sohucs.com_images_20190216_f8e3460aa0dd484791ac12bbb2e40bf6.jpeg&refer=http _5b0988e595225.cdn.sohucs.com&app=2002&size=f9999,10000&q=a80&n=0&g=0n&fmt=jpeg.jpg

swelling Fraktpriser och containerbrist har blivit en global utmaning störande försörjningskedjor över industrier. Under de senaste sex till åtta månaderna har fraktfrakten över transportkanaler gått igenom taket. Detta har haft en följdbeständig inverkan på allierade funktioner och industrier, till exempel bil, tillverkning bland annat.

för att mildra den stigande effekten, man behöver granska de viktigaste orsakerna till den absurda ökningen av fraktpriserna globalt

the COVID-19 Pandemic

Fraktbranschen har varit en av de värsta-hit sektorerna av Covid-19-pandemin. För det första har alla de stora oljens-producerandenationer minskat produktionen drastiskt på grund av pandemin, som har skapat en efterfrågan-Supply obalans vilket resulterar i prissättningstryck. Medan råoljepriserna svävar runt 35 USD per fat fram tillnyligen är de förnärvarande mer än 55 dollar per fat.

sekondly, ökad efterfrågan på varor och brist på tomma behållare är en annan anledning till distribution som går Haywire som har i sin tur orsakade frakträntorna att stiga så signifikant. Med den pandemiska samarbetsproduktionen i första halvåret 2020 måste företagen öka tillverkningen för att möta himlen-high-krav. Också med de pandemiska-related restrictions som stör av luftfartsindustrin, var det ett enormt tryck uppbyggt på havet för leverans av varor. Detta hade i sin tur en knock \\ Effect på vändningstiden för containrar.-

Continued beroende av split sändningar

--ооооо För det första måste varor plockas från varulager på olika platser. För det andra, bryter ordning i sub

orders, speciellt om det tillhör olika kategorier kan bidra till att förbättra leveranshastigheten. För det tredje med inte tillräckligt med utrymme på en enda lastbil eller ett plan för en hel sändning, kan det behöva delas upp i enskilda lådor och transporteras separat. Split-sändningar händer i en omfattande skala under korsning eller internationell leverans av varor.

additionellt kan kunder som behöver leverera varor till flera platser också uppmuntra splittrade transporter. Ju mer sändningarna, ju högre fraktkostnaderna, därför slutar trenden vara en dyr affär och ofta skadlig för ekosystemet.

brexit ökar fraktpriserna för varor till och från Storbritannien

-besides Pandemi, Brexit har orsakat en hel del korsborderfriktion, på grund av vilken kostnaden för fraktvaror till och från landet har ökat orimligt. Med Brexit har Storbritannien måste ge upp flera subventioner som den utnyttjade under EU-paraplyet. Med överföringen av varor till och från Storbritannien somnu behandlas som interkontinentala sändningar, i kombination med pandemin som komplicerar leveransen-chains har frakträntorna för varor till och från Storbritannien redan fyrdubblats.
additionellt har friktion vid gränsen också uppmanat Fraktföretag för att avvisa tidigare överenskomna kontrakt som återigen innebar att företag som försökte transportera varor tvingades betala ökade spoträntor.

Global fraktsatser har blivit ytterligare eskalerade på grund av denna utveckling.

redjefördelar från Kina

Napart från ovanstående skäl, en annan stor anledning bakom dessa ökade priser är den enorma efterfrågan på behållare i Kina. Kina är den största tillverkaren i världen Det finns ett stort beroende av västra länder som USA och Europa på Kina för olika varor. Därför är länder villiga att kasta eller tredubbla priset för att skaffa varor från Kina. Så medan containertillgängligheten ändå krympt drastiskt genom pandemin finns det en stor efterfrågan på behållare i Kina och frakträntorna är också väsentligen höga där. Detta har också bidragit väsentligt till prisvandringen.

NOTER I detnuvarande scenariot

Napart från de ovannämnda punkterna finnsnågra mindre-known bidragsgivare till de höga fraktpriserna. Kommunikationsfrågor som härrör från sista-minute Diversioner eller avbokningar i det aktuella scenariot är en av anledningarna till att blomstra fraktpriser. Även transportsektorn, som andra industrier, tenderar att ha krusningseffekternär företag tar stora åtgärder. Sånär marknadsledarna (de största bärarna) beslutar att öka sina kostnader för att återhämta sig, är de övergripande marknadsräntorna också uppblåst.

Industrin kan tillgripa flera åtgärder för att kontrollera de stigande fraktpriserna. Ändring av dagen eller tiden för sändningen och transporteras under \"lugnare\" dagar som måndagar eller fredagar, i stället för torsdagar som i allmänhet är öronmärkta som den mest trafikerade kan minska fraktkostnaderna med 15-20% årligen.

Companies kan planera i förväg till klubba och skicka flera leveranser på en gång istället för enskilda leveranser. Detta kan hjälpa företag att utnyttja rabatter och andra incitament från rederier på bulktransporter. Över-packaging kan öka de totala sändningskostnaderna, förutom att skada det övergripande ekosystemet. Därför bör företagen titta på att undvika det. Dessutom bör mindre företag söka tjänster av integrerade transportpartner för sändningar som outsourcing kan hjälpa dem att fokusera på deras kärnverksamhet.

source: cnbc tv18

/https://www.hellenicshippnews.com-why-freight-rates-are-high-right-now-and-how-shippers-can/adapt

\\n

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Dongguan DaChang sewing thread factory Co., Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top