Vad är sintrat karbid

Utgivningsdatum:2022-10-19

What är sintrad karbid (härdmetal)?

 tungsten karbid (aka sintrad, cementerad karbid) är en av de viktigaste moderna verktygen Tillverkad av en process med pulvermetallurgi. Betydande framsteg i utvecklingen av den cementerade karbiden beror på Karl Schröter, som har upptäckt att volframkarbidpulvret blandat med metaller som järn,nickel och kobolt och komprimerad kan sintras med vätskefas för att ge en produkt med låg porositet , mycket hög hårdhet och betydande styrka. Basering av resultaten av hans arbetscementerade karbider bestående huvudsakligen av volframkarbid, patenterades 1923. Förnärvarande är det en sammansättning av volframkarbid kombinerad med kobolt ellernickelmatris, och ibland andra tillsatser såsom som såsom som Tantalum,niob, titanium.its utveckling kännetecknas fortfarande av hög dynamik. Det hjälper till att öka effektiviteten hos många processer, hållbarheten förnötning-resistenta delar och verktyg gjorda av dem, därmed möjliggör deras användning en betydande ekonomiska effekter.

H419c575092fd40f8afb24341b08b1eeb4.jpg_960x960.jpg

 nuförtiden har sintrade karbider speciella, ofta olika egenskaper, särskilt anpassade till olika användares behov. De används i många branscher (verktyg, gruvdrift, fordon, kemisk, försvar, skogsbruk), liksom inom medicin.  basic sintrade karbidkvaliteter, egenskaper, applikationer.

egenskaperna hos sintrade karbider beror på deras kemiska sammansättning, innehållet i volfram, titan, tantal,nioben och bindande Material kobolt ellernickel, såväl som kornstorleken på de pulver som används i produktions- och tillverkningsmetoderna. .  -

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • MiXiao Tech
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top