Saker du bör veta om karbidterminologi

Utgivningsdatum:2022-10-18

things du bör känna

carbide terminology


ceded carbide

this hänvisar till en sinterad komposit sammansatt Metallkarbider och metallbindemedel. Bland de metallkarbider som förnärvarande används är volframkarbid (WC), titankarbid (TIC), tantalkarbid (TAC) och tantalkarbid (NBC)) den vanligaste ingrediensen. Koboltmetall används ofta i cementerad karbidproduktion som ett bindemedel; Andra metallbindemedel kan också användas, såsomnickel (Ni), järn (Fe), etc., för vissa speciella applikationer. av materialet. Dess volym innehåller också volymen på porerna i materialet. Även känd som den specifika tyngdkraften.

densiteten hos volframkarbid (wc) var 15,7 g

cm3, och tätheten för kobolt (CO) var 8,9 g

cm3. Därför,när koboltinnehållet (CO) i volframcobalt -legeringen (wcco) minskar, kommer den totala densiteten att öka. Medan densiteten för titankarbid (TIC) är mindre än för volframkarbid, är den bara 4,9 g

cm3, så om TIC tillsätts, eller andra komponenter med lägre densitet, kommer den totala densiteten att minska.

in fallet med vissa Kemisk sammansättning av materialet, en ökning av porerna i materialet leder till en minskning av densitet. Materialets förmåga att motstå plastisk deformation.
vickers hårdhet (HV) används allmänt internationellt. Denna hårdhetsmätningsmetod hänvisar till hårdhetsvärdet som erhålls genom att mäta storleken på indragningen genom att använda en diamant för att penetrera ytan på provet under ett visst belastningstillstånd./rockwell hårdhet (HRA) är en annan metod för hårdhetsmätning som vanligtvis används . Den mäter hårdheten med penetrationsdjupet för en standard diamantkon.n/-bending styrka-/
provet multipliceras som en helt enkelt stödd stråle på två stötter, och en belastning appliceras på mittlinjen för de två stöten tills provet bryts. Värdet som beräknas av den lindande formeln används enligt belastningen som krävs för sprickan och tvärsektionsområdet för provet. Även känd som tvärgående brottstyrka eller böjmotstånd.
in volfram

cobalt -legering (wc

co) ökar böjhållfastheten med ökningen av kobolt (Co) innehållet i volframetcobaltlegering, mennär kobolt (Co) innehålletnår cirka 15%, böjningsstyrkannår det maximala värdet. Börja falla. \\ Den böjningsstyrkan mäts med genomsnittet av flera uppmätta värden. Detta värde kommer också att förändrasnär geometri för provet, yttillstånd (jämnhet), inre stress och interna defekter av materialförändringen. Därför är böjhållfastheten endast ett mått på styrka, och böjningsstyrkningsvärdet kan inte användas som bas för material selec116; jon.


Porosity

cemented karbid produceras av den Pulvermetallurgiprocess genom pressning och sintring. På grund av processensnatur kan spår av återstående porositet finnas i den metallurgiska strukturen för produkten. : Mindre än 10 μm. Trycksintringsprocessen är ett effektivt sätt att minska porositeten.

decarburization

-after Den cementerade karbiden är sintrad, kolinnehållet är otillräckligt. till W2CCO2 eller W3CCO3. Det ideala kolinnehållet i volframkarbid i cementerad karbid (WC) är 6,13 viktprocent. När kolinnehållet är för lågt kommer det att finnas en uppenbar koldioxidstruktur i produkten. Avser det överdrivna kolinnehållet efter sintring av cementerad karbid. \\ Det ideala kolinnehållet i volframkarbid i cementerad karbid (WC) är 6,13 viktprocent. När kolinnehållet är för högt kommer det att finnas en uppenbar förgasad struktur i produkten. Det kommer att finnas märkbart överskottsfritt kol i produkten.
free kol minskar kraftigt styrkan och slitmotståndet hos volframkarbid.--coercive kraft är den återstående magnetiska kraften mätt genom att magnetisera ett magnetmaterial i en cementerad karbid till ett mättat tillstånd och sedan demagnetisera den. Ju finare den genomsnittliga partikelstorleken för den magnetiserade fasen, desto högre är tvångskraftvärdet.-
&magnetisk mättnad#

cobalt (CO) är magnetisk, medan volframkarbid (wc), titankarbid (Tic), Tantal -karbid (TAC) och tantalkarbid (VC) är icke -nmagnetiska. Därför mäts det magnetiska mättnadsvärdet för kobolt i ett material och jämförs sedan med motsvarande värde på det rena koboltprovet, kan legeringsnivån för koboltbindemedelsfasen erhållas eftersom den magnetiska mättnaden påverkas av legeringselementen . Därför kan varje förändring i bindemedelsfasen mätas. Denna metod kan användas för att bestämma avvikelsen för det ideala kolinnehållet eftersom kol spelar en viktig roll i sammansättningsstyrning.low magnetiska mättnadsvärden indikerar potentialen för låg kolhalt och avkolning. och förgasning.



-

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • MiXiao Tech
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top