Effektiviteten hos heterojunktionsceller är så hög som 24,39%, och den fotovoltaiska industrin kan komma in i ettnytt steg

Utgivningsdatum:2021-06-15

12632392241_1894924126.jpg

Recently meddelade Anhui Huasheng de provproduktionsresultat egna hetero batteri. Det visar att den högsta effektiviteten av heterocellen på produktionslinjen 500MW massan officiellt tas i produktionen harnått 24,39%, och den genomsnittliga effektiviteten kan ocksånå 23,8%, vilket har gjort betydande framsteg.


Previously introducerade OFweek Solceller Network heterocell, som har en unik dubbel-sided symmetrisk struktur och utmärkt passive effekten av det amorfa kiselskiktet, så den övre gränsen för verkningsgraden är högre, och dess produktionsprocess är mindre, och den teoretiska kostnaden är också lägre.


However den heterocellen uppfanns av Sanyonär solcellsindustrin i Japan utvecklades. mitt lands solceller företag behärskar kärnteknologi för de senaste tio åren, med fokus på BSF och PERC batteriteknik. Därför behöver kärnutrustningen för heterojunktionsbatteriet fortfarande importeras. Dessutom måste det också icke-mainstream låg-temperature silver pasta. Jämfört med PERC batteriet är det mycket dyrare.


after solceller har kommit in i en tid präglad av paritet, även om solceller företag har fäst stor vikt vid att minska kostnaderna och öka effektiviteten, ledande företag ägna mer uppmärksamhet åt att minska kostnader genom att öka produktionskapaciteten hos existerande PERC-celler jämfört med hetero celler, som ärnästan dubbelt så dyrt. Istället företag är mer villiga att utvecklany teknik.


Det har rapporterats att de flesta av de hetero batterierna i Anhui Huasheng begagnad utrustning från inhemska företag, såsom Maiwei, Zhongchenhao, etc., som kontrollerade kosta bra. Med det ytterligare ökning av produktionsskala och optimering av produktionslänkar, kommer kostnaden reduceras ytterligare, att locka fler företag att delta i produktionen av hetero celler, vilket ytterligare reducerar kostnaderna och förbättra omvandlingseffektivitet, som bildar en god cirkel.


over tid, på grund av att behålla sina egna effektivitetsfördelar, är kostnaden för hetero cellernästan densamma som i PERC celler, som gör att mitt land' s Solcellsindustrin att ange enny fas


.

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • UCWDK Solar Technology Co. Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top