Skillnaden mellan monokristallin kisel, polykristallin kisel och amorft kisel i solpaneler

Utgivningsdatum:2021-01-18

När det gäller solcellsteknik för solpaneler finns det i stort sett tre typer som man kan hitta på marknaden: amorphorus mot monokristallin mot polykristallin solpaneler.

Här ska vi och_;39;kortfattat förklara för och emot var och en, så att du kan fatta ett välgrundat beslut om huruvida du ska skaffa mono- eller poly- eller amorfa paneler.

Jämförelse med solpaneler: amorft mot monokristallin mot polykristallin solcellsteknik

zmkm-800_800 (34).jpg

Polykristallina solpaneler

Polykristallina celler finns vanligtvis i skärade paneler.De är mindre effektiva än monokristallina solceller och kräver en större yta för samma produktion.

Monokrystala solpaneler

Mono celler finns också i upphöjda paneler.De är mer effektiva än polykristallina celler och kan vara mindre i storlek för samma produktion.

Kristallpaneler måste vara så vinkelräta mot solen som möjligt för att uppnå bästa prestanda.Kristallpaneler fungerar inte lika bra med partiell skuggning (jämfört med Amorphous-celler) och de förlorar gradvis en liten andel av produktionen när temperaturen stiger över 25:-176C.

Du kan hitta en mer djupgående jämförelse av mono- och polysolpaneler här.

Amorphus solpaneler

Så, det täcker kort monokristallin mot polykristallin solpaneler.Nu, för amorft.Amorphous-celler ger högre effektivitet än de andra två.De är er mest effektiva cell på marknaden i dag, även om de kräver dubbelt så mycket yta för samma effekt som en monokristallin filt eller panel.De är emellertid mer flexibla och kan hantera högre temperaturer bättre.

Amorfcellerna är tillverkade av ett fint kiselskikt som gör det möjligt för solpaneler att vara mer flexibla och därmed lätta.

Amorfcellerna kan klara högre temperaturer utan att produktionen påverkas, jämfört med polykristallina eller monokristallina celler.

Amorphonceller presterar bättre i låga ljusförhållanden än till och med de mest effektiva monokristallina panelerna.Detta beror på att de kan absorbera ett större band av det visibl-ljusspektrumet på grund av den uni-solära trippelkärntekniken.

Så det var vår korta genomgång av amorphous vs monokristalline vs polykristalline solpaneler.Kolla in vår mer djupgående vetenskapliga förklaring av de olika typerna av solpaneler eller gå till vårwww.ucwdk.cn   Sida för mer detaljer.

Tack för att ni kom och önskar er ett lyckligt liv!



Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • UCWDK Solar Technology Co. Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
UCWDK Solar Technology Co. Ltd.

Företagets telefon: +86 15013468218

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +8618897502946

Hemsida: ucwdk.sweb2b.com

Adress: Room 4P26, Building 1, Phase I, Mingwang E-commerce Factory, No. 96, Shunxing North Road, Henglan Town, Zhongshan City China

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top