Inverkan av makrostruktur av Nickelbased SuperAlloyS Inconel ™ 713C och 247 mars på egenskaperna hos högtemperaturkryp (3)

Utgivningsdatum:2021-06-28

1. Conclusion

I Sammanfattningsvis kan man dra slutsatsen att under betingelserna för kryp tester utförda i enlighet med den I-varianten, en avgörande faktor som bestämmer ökningen av stabilitet av superlegeringar med En större makrograin (fig 3, 4)nivellerades genom en ökning av kornstorleken försvagade handlingarna av korngränser. Vid höga temperaturer, korngränserna absorbera dislokationer som rör sig som ett resultat av att halka och klättring, vilket leder till en minskning av deformationshårdnande och försvagning av materialet. På samma sätt är försvagningseffekten av korngräns associerad med deformationen av materialet på grund av den så-called glidningen över korngränserna underlättade i hög temperatur. Effekten är att kornen kan glida i förhållande till varandra stelt utan märkbar distorsion inuti kornen. Som ett resultat av dessa processer under dessa testbetingelser, är en reducerad stabilitet och greaterdeformation hastigheten för fina-grained material observeras (fig 3, 4).

 

Where. som, under betingelserna av variant II av kryptestet som ett resultat av ökningen i värdet av dennormaliserade spänningen xn=t/G en faktor i grunden konditione deformationen och stabiliteten av de superlegeringar (fig 5 , 6) är inte längre en kornstorlek (som kan härledas från analysen av deformationskartan). Under sådana termiska och mekaniska belastningar sker en materialdeformeringsprocess i hela materialets volym, främst på grund av en dislokationsmekanism (på grund av klättring och dislokationslip). Korngränsens roll i detta fall är sekundär. Detta bekräftas av resultaten av kryptester, som visade jämförbar stabilitet av proverna med både mindre och större macrograin (fig. 5, 6)


.

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top