Avlopps kemisk utfällningsbehandling

Utgivningsdatum:2020-05-08

Moderna avloppsreningsmetoder är huvudsakligen indelade i fyra kategorier: fysisk behandling, kemisk behandling, fysisk-kemisk behandling och biologisk behandling.

Kemisk utfällningsmetod.

Den kemiska utfällningsmetoden hänvisar till tillsats av vissa kemiska ämnen till avloppsvattnet för att orsaka fem-reaktionsreaktioner med de upplösta föroreningarna i avloppsvattnet för att bilda hårt-till-vatten-salter (fällningar) som fälls ut ur vattnet och därigenom reducerar eller avlägsnar Föroreningar i vatten.Den kemiska utfällningsmetoden används mest för att avlägsna kalciumjoner, spegeljoner och tungmetalljoner i avloppsvatten, såsom vatten, krukor, bly och skålar. Enligt olika utfällningsmedel som kan användas, kan utfällningsmetoden delas in i kalkmetod (även känd som hydroxidutfällningsmetod), sulfidmetod och silversaltmetod.

Summan av Ca 2+ och Mg2 + -innehållet i vatten kallas total hårdhet, som kan delas upp i karbonathårdhet och icke-karbonathårdhet. För karbonathårdhet kan kalk tillsättas för att minska Ca 2+ och Mg2 + i vattnet till bilda CaC03 och Mg (OH) 2-utfällning. För att avlägsna icke-karbonat-hårdhet samtidigt, kan mjuk-soda mjukgöringsmetod användas för att göra Ca 2+. Det bildar CaC03 med Mg2 + och llMg (OH) 2 utfälls och avlägsnas . Därför, när hårdheten eller alkaliniteten hos råvattnet är hög, kan den kemiska utfällningsmetoden användas som förbehandlingen för jonbytesmjukning först för att spara driftskostnaderna för jonbyte.



Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • UD Environmental Equipment Technology Co.,Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top