Kemiska egenskaper hos legering med precision vid hög temperatur

Utgivningsdatum:2020-08-08

1.Kemiska egenskaper

      Egenskapen hos metaller och andra ämnen som orsakar kemiska reaktioner kallas metallernas kemiska egenskaper.I praktiska tillämpningar är det viktigaste övervägandet metallernas korrosionsbeständighet och oxidationsresistens (även kallad oxidationsresistens, som särskilt avser metallernas motståndskraft eller stabilitet vid oxidation vid höga temperaturer) samt mellan olika metaller, metall och påverkan av föreningar som bildas mellan icke-metaller.om mekaniska egenskaper och så vidare.Bland metallernas kemiska egenskaper är särskilt korrosionsbeständigheten av stor betydelse för metallernas korrosionströtthet.

2.Fysiska egenskaper

      De viktigaste övervägandena om metallernas fysikaliska egenskaper:

      (1) Density (specifik gravitation): 961; P/V i gram/kubikcentimeter eller ton/kubikmeter, wher och#101; P är vikt och V är volym.I praktiska tillämpningar är det, förutom att beräkna vikten av metalldelar baserade på densiteten, viktigt att beakta metallens särskilda styrka (förhållandet mellan styrkan 963b och densiteten i den en961) för att hjälpa selec och_; material samt akustisk impedans vid akustiska tester i samband med icke-förstörande provning.(Produkten av densiteten 961 och ljudhastigheten C) och de material med olika densiteter vid radiografisk provning har olika absorptionsförmåga för strålenergi och så vidare.

        2) Smältpunkt: Den temperatur vid vilken en metall förändras från ett fast tillstånd till ett flytande tillstånd, som har en direkt effekt på smältning och termisk bearbetning av metallmaterial, och som har ett stort samband med materialets höga temperaturprestanda.

        3) Termisk expansion.Det fenomen som materialvolymen förändras (expansion eller sammandragning) i takt med temperaturförändringar kallas termisk expansion.Det mäts vanligen med hjälp av den linjära expansionskoefficienten, dvs. när temperaturen ändras 1-176C, förhållandet mellan ökning eller minskning av materialets längd och dess längd vid 0:.176C.Termisk expansion är kopplad till den specifika värmen i materialet.I praktiska tillämpningar, specifik volym (ökning eller minskning av materialets vikt per enhet när materialet påverkas av yttre påverkan, t.ex. temperatur, dvs. förhållandet mellan volym och vikt), särskilt för att arbeta i en miljö med hög temperatur eller under kalla eller varma förhållanden.Metallar som arbetar i alternativa miljöer måste beakta påverkan av deras expansionsegenskaper.

        (4) Magnetism.Den egenskap som kan attrahera ferromagnetiska föremål är magnetism, som återspeglas i den magnetiska permeabiliteten, hysteeresisförlusten, kvarvarande magnetisk induktion, tvångskraft och andra parametrar, så att metallmaterial kan delas in i paramagnetiska och omvända magnetiska, mjuka och hårda magnetiska material.

      (5) Elektrisk prestanda.Överväg huvudsakligen dess elektriska ledningsförmåga, som påverkar dess resistivitet och virvelströmsförluster vid elektromagnetisk icke-destruktiv provning.

4.Process prestanda

      Metalls anpassningsförmåga till olika bearbetningsmetoder kallas processprestanda, som huvudsakligen har följande fyra aspekter:

Avlägsningsprestanda: Den återspeglar svårigheten att skära metallmaterial med skärverktyg (såsom svarvning, malning, slipning, malning osv.).

Förfalskning: speglar svårigheten att bilda metallmaterial vid tryckbearbetning, såsom mjukhetsgraden när materialet värms upp till en viss temperatur (uttryckt som motståndskraft mot plastisk deformation) och det tillåtna temperaturområdet för varmtryckbearbetning.Termisk expansion och sammandragningsegenskaper, kritiska deformationsgränser i samband med mikrostruktur och mekaniska egenskaper, metallens flytande effekt vid termisk deformation, värmeledningsförmåga osv.

      3) Kapacitet: Reflekterar svårigheten att smälta och gjuta metallmaterial i gjutjärnsprodukter, som manifesteras som fluiditet, gas absorption, oxidation, smältpunkt och likformighet, kompakthet och kyla av gjutningsstrukturen i smält tillstånd.Kryddor osv.

      (4) Soldaterbarhet: Den återspeglar metallmaterialets svårighet vid den lokala snabba uppvärmningen, så att den gemensamma delen smälts eller halvsmälts snabbt (tryck krävs), så att den gemensamma delen är fast sammanfogad för att bilda en helhet, som uttrycks som smältpunkt, inandning, oxidation, värmeledningsförmåga.Termisk expansion och sammandragningsegenskaper, plasticitet och korrelation med ledernas och närliggande materials mikrostruktur under smältning samt påverkan på mekaniska egenskaper.







Exploatering 12288.















Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top