Ryssland-Ukraina konflikt att påverka 25% av den globala kornmarknaden: ukrainsk tjänsteman

Utgivningsdatum:2022-04-10

kyiv-Konflikten mellan Ryssland och Ukraina, världen' s största exportörer av livsmedel som vete, kommer att påverka 25 procent av den globala kornmarknaden, en ukrainsk tjänsteman sade lördag.

The konflikten kommer att leda till en minskning av korntillbehör, en ökning av livsmedelspriserna och sämre tillgång till mat, särskilt vete, i importländer, säger Taras Kachka, vice minister för ekonomisk utveckling, handel och jordbruk i Ukraina.

ukrainska hamnar, den viktigaste Rutter för kornexport, har blivit blockerade, har Kachka tillagt.

in 2021, Ukraina skördade en rekordskörd av korn, baljväxter och oljeväxter på totalt 106 miljoner ton, enligt staten-run Ukrinform News Agency. Under den första halvan av detnuvarande regleringsåret, som varar från juli 2021 till juni 2022 exporterade Ukraina cirka 10 miljarder kronor av grödor och oljeväxter, upp till 56 procent på årsbasis.

den pågående konflikten, som kom i taget När ekonomier världen över är fortfarande griper med COVID-19, ställde enny utmaning till den globala livsmedelssäkerheten, säger Boubaker Ben-belhassen, chef för handels- och marknadsföringen av FN: s och jordbruksorganisationen.

"many Länder är beroende av leveranser från Ukraina och Ryssland för sina livsmedelsimportbehov, inklusive många minst utvecklade länder och låga länder med låg-income,-Ben"belhassen, berättade Xinhua i enny intervju.-

russia och Ukraina är stora jordbruksproducenter och exportörer, sade han och tillade att Ryssland stod som världens

&39; s största exportör av kvävegödselmedel, den andra ledande leverantören av kaliumgödselmedel och den tredje största exportören av fosforgödselmedel i 2021.#


\\n

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Dongguan Haiteng Precision Machinery Co., Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top