Reglering av DC Railway Stray Current

Utgivningsdatum:2022-01-17

alsta alla DC-järnvägar använder järnväg som returkanal av arbetsström. Skenorna är monterade på trä eller betongvällare och i god kontakt med jorden. Den ledande jordelektrolyten är parallell med styrskenan. Grunden för järnvägsnätet är hela längden. Detta förhållande och risken för korrosion är välkända. Strömströmmen som genereras av järnvägsanläggningar måste minimeras genom lämpliga design- och hanteringsåtgärder. Eftersom strängström inte kan undvikas helt, är det dock bättre att vidta ytterligare skyddsåtgärder för rör och kablar, vilket i många fall ärnödvändigt.

The resistansbelastning av svetsad skena är mycket mindre än det för spåret Gemensam järnväg. Det är emellertidnödvändigt att använda längsgående ledningar för att göra hoppare vid växlingspunkter och korsningar.

measures för att minska strömmen är följande:


1. Järnvägsnätet är helt sammankopplat;

2. Bra elektrisk isolering mellan järnväg och mark;

3. Liten strömförsörjning.

The läckage belastning av ballast träret är relativt lågt, vilket bara är 1% av läckagebelastningen av direkt begravd spår. Emellertid kan god elektrisk isolering endast uppnås genom att säkerställa att det inte finnsnågon elektrisk kontakt mellan järnväg och annan utrustning med låg markmotstånd. Det enda undantaget är att den elektriska utrustningen på den överliggande ledarpolen är ansluten till skenan. Vid fel är det möjligt att undvika hög kontaktspänning som inte är tillåten. Den överliggande ledarpolen bör isoleras från stiftelsen och ha ett tillräckligt högt jordningsmotstånd.


rails på broar är vanligtvis elektriskt anslutna till stål eller betongmedlemmar, som har låg markmotstånd. I dennya enheten, enligt komponenternas jordningsmotstånd och typen av spårsubgrade, krävs dessa spår- och broelement för att vara elektriskt isolerade.

in addition, metalliska mantlar av rör och kablar ska vara elektriskt isolerade från dessa delar hela tiden för att förhindra att strängströmmar från skenorna sänds direkt till dessa ledare.

shandong Linyi Bosi Conductive Materials Co, Ltd är ett högt-tech Enterprise som specialiserat sig på produktion av MMO-flexibel anod, ledande polymer-flexibel anod och titanbelagd anod, som huvudsakligen tillhandahåller katodskyddsteknik, teknisk design, installation och tekniska tjänster. Tel: 0539 3712117, 15588026668.

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top