Introduktion av nickelbaslegering

Utgivningsdatum:2020-08-08

Nickel-baserade legeringar avser en klass av legeringar med hög styrka och en viss grad av oxidations- och korrosionsbeständighet vid en hög temperatur från 650 till 1000 (’drive 84251;’).Enligt huvudprestanda delas den vidare i nickelbaserade värmebeständiga legeringar, nickelbaserade korrosionsbeständiga legeringar, nickelbaserade nötbeständiga legeringar, nickelbaserade precisionslegeringar och nickelbaserade minneslegeringar.Enligt de olika substraten är superlegeringar indelade i järnbaserade superlegeringar, nickelbaserade superlegeringar och kobolbaserade superlegeringar.Bland dessa kallas nickelbaserade superlegeringar för nickelbaserade legeringar.

 

Korrosionsbeständig legering

 

De viktigaste legeringelementen är koppar, krom och molybden.Den har goda övergripande prestanda och kan motstå olika syrakorrosion och stresskorrosion.Den tidigaste appliceringen (tillverkad i Förenta staterna i 1905) är nickelkoppar (Ni-Cu) legering, även känd som Monel (Monel-legering Ni 70 Cu30). Dessutom finns det nickelkrom (Ni-Cr) legering (nickelbaserad värmebeständig legering), den värmebeständiga korrosionsbeständiga legeringen i den korrosionsbeständiga legeringen).legering av nickel-molybden (NI-Mo) (främst avser Hasteloy B-serien), nickel-krom-molybdenlegering (NI-Cr-Mo) (huvudsakligen avser Hasteloy C-serien) osv. Samtidigt är ren nickel också en typisk företrädare för nickelbaserade korrosionsbeständiga legeringar.Dessa nickelbaserade korrosionsbeständiga legeringar används främst vid tillverkning av olika korrosionsbeständiga delar av miljön, såsom petroleum, kemisk industri och el.

 

Nickel-baserade korrosionsbeständiga legeringar har mestadels austenitisk struktur.I tillståndet för fast lösning och åldrande finns det fortfarande intermetalliska faser och metallkarbonitrider på den austenitiska matrisen och spannmålsgränserna för legeringen.Klassificeringen av olika korrosionsbeständiga legeringar och deras egenskaper är följande:

 

Korrosionsresistensen hos Ni-Cu-legeringen är bättre än nickel när det gäller att reducera media, och korrosionsresistensen hos oxiderande medier är bättre än hos koppar.Den är resistent mot fluorgas, vätefluorid och vätefluorid vid hög temperatur i frånvaro av syre och oxidanter.Det bästa materialet för syra (se metallkorrosion).

 

Ni-Cr-legeringen är också en nickelbaserad värmebeständig legering. Den används främst under oxiderande medelbetingelser.Den motstår oxidering och korrosion vid hög temperatur genom gaser som innehåller svavel och vanadium, och dess korrosionsmotståndskraft ökar med ökad kromhalt.Denna typ av legering har också bättre motståndskraft mot hydroxid (såsom NaOH, KOH) korrosion och stresskorrosion.

 

Ni-Mo-legeringen används främst under förhållanden som minskar mediakorrosionen.Det är den bästa legeringen som är resistent mot korrosion av saltsyra, men i närvaro av syre och oxidanter kommer korrosionsresistensen att minskas avsevärt.

 

Ni-Cr-Mo(W) legering kombinerar egenskaperna hos den ovannämnda Ni-Cr-legeringen och Ni-Mo-legeringen.Används främst under förhållanden med blandmedel för oxidationsreduktion.Denna typ av legering har god korrosionsbeständighet i vätefluorid vid hög temperatur, i saltsyra och vätefluorsyralösningar som innehåller syre och oxidanter samt i vått klor vid rumstemperatur.

 

Ni-Cr-Mo-Cu-legeringen har förmågan att motstå både salpetersyra och svavelsyra.Den har också god korrosionsbeständighet i vissa oxidationsreducerande blandade syror.


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top