Instruktion av spektrometer:

Utgivningsdatum:2023-05-15

 spektrometern används inom färg- och vävningsindustri, miljövetenskap, biologi, materialvetenskap, polymerkemi, katalys, kolstruktur, petroleumindustri, biomedicin, biokemi, apotek, grundforskning om oorganisk och Koordinationskemi, halvledarmaterial, daglig kemisk industri och andra forskningsområden.

 spectrometer (7).jpg 

 notes för användning av infraröd Spektrometer:

1, laboratorietemperaturen bör mätas i 1530~, den relativa fuktigheten bör vara under 65%, kraftförsörjningen bör utrustas med en spänningsregulator och jordningstråd. Eftersom rumets relativa luftfuktighet bör kontrolleras strikt, bör området för det infraröda laboratoriet inte vara för stort, och denödvändiga instrumenten och utrustningen kan läggasner, men inomhusavfuktningsanordningen måste installeras.

2. Om du använder en enda ljus Fourier infraröd spektrofotometer (som används allmänt under de senaste åren), bör CO2 -innehållet i laboratoriet inte vara för högt, så antalet personer i laboratoriet ska vara så litet som möjligt, det är bäst Inte för att komma in, och korrekt ventilation bör vara uppmärksam på.

3. Om testprodukten är hydroklorid, med tanke på det möjliga jonbytesfenomenet i processen med tablettpressning, föreskriver standard att kaliumklorid (även användas efter förbehandling som kaliumbromid) bör användas istället för kaliumbromid för tablettpressning, men spektra mäts mäts Efter kaliumklorid -tablettpressning och kaliumbromid -tabletttryckning kan också jämföras. Om det inte finnsnågon skillnad mellan de två kan kaliumbromid användas för tablettpressning.

4. För att förhindra fukt från att påverka instrumentets livslängd bör det infraröda laboratoriet hållas torrt ofta. Även om instrumentet inte används, bör det startas minst två gånger i veckan under en halv dag varje gång, och luftfuktaren bör förvisas för avfuktning. Speciellt under säsongen av mögel och regn är det bäst att avfyra den våta maskinen varje dag.

5. Den vanligaste provberedningsmetoden för infraröd spektroskopi är kaliumbromid -tablettmetod (mer än 90% av farmakopoeia -sorterna använder denna metod), så för att minska påverkan på bestämningen bör det bästa KBR vara optiskt reagens betyg, åtminstone för att analysera ren betyg. Före användning bör den markeras ordentligt (mindre än 200 mesh) och vid 120för mer än 4 timmar efter torkning i en torktumlare för användning. Om klumpar hittas, bör de omarbetas. Den beredda tomma KBR -plattan bör vara transparent, och överföringen bör vara mer än 75% jämfört med luft. är omöjligt att använda balansen efter vägning, och varje prov av den infraröda ljusabsorptionsgraden är inte konsekvent, så ofta genom erfarenhet. De flesta av absorptionstopparna ligger i transmittansområdet 10%80%. Om överföringen av den starkaste absorptionstoppen är för stor (t.ex. större än 30%) är provtagningsbeloppet för litet. Tvärtom, om den starkaste absorptionstoppen ärnära överföringen på 0% och är platt huvudtopp, indikerar det att provtagningsbeloppet är för mycket. Vid denna tidpunkt ska provtagningsbeloppet justeras och omföras.

7. Provet som används för testning bör torkas, annars bör det torkas inågra minuter under rött ljus efter slipning. När provet är malt och installerat i formen bör det vara anslutet till vakuumpumpen och pumpas i minst 2 minuter för att ytterligare ta bort vattnet i provet och tryckas sedan till 0,8~1GPA (8~10TCM2) och underhålls för 25min. Inget vakuum kommer att påverka filmens transparens.

~~8. Mängden KBR som tagits under tablettpressning är i allmänhet cirka 200 mg (även baserad på erfarenhet), och mängden KBR bör kontrolleras enligt filmens tjocklek efter produktionen. I allmänhet bör filmens tjocklek vara under 0,5 mm./~

9. När du trycker på surfplattan bör testprodukten först malas och sedan läggas till KBR för att fint malas igen, så att det är lättare att blanda. Den agatmortel bör användas för slipning, eftersom den inre ytan på glasmortel är grov och lätt att hålla fast vid provet. Slipning bör vara i samma riktning (medurs eller moturs) enhetlig kraft, om inte slipning i samma riktning, kan det leda till att testprodukten producerar kristall i slipningsprocessen och därmed påverkar mätresultaten. Slipkraften bör inte vara för stark, och de små partiklarna som är synliga för blotta ögat kan malas i provet. Efter att provet är klart bör det hällas i tabletten dör genom en liten tratt (eftersom mögelmunnen är liten, direkt häll är svårt) och försök att sprida provet jämnt, annars transparensen för det mindre provet efter tabletten är lägre än platsen där101; Provet är mer och påverkar därför bestämningen. Dessutom, om det finns ogenomskinliga vita prickar på den pressade filmen, indikerar det att det finns små partiklar i det pressade provet, som bör pressas igen.

10. När munstycket har använts bör alla delar torkas omedelbart. Vid behov, ren och torr med vatten och förvara i torktumlaren för att undvika korrosion.&#

if du behöver för att köpa företaget

39; s spektrometer, Välkommen till posten för att fråga, fler kvalitetsprodukter välkomnarnya och gamla kunder för att fråga!

spectrometer (8).jpg

&#

Runzhi company products (6).jpg

Website: https:www.instrumentvip.comRunzhi company products (4).jpg

Tel: 8613712847488///

contact person: Mr. Zheng

+

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Dongguan Runzhi Electronics Co., Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
Dongguan Runzhi Electronics Co., Ltd.

Jobbtitel: Sales Manager

Avdelning: Business Department

Företagets telefon: +86 13717173764

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86 13712847488

Hemsida: runzhi.sweb2b.com

Adress: Room 101, 33 Zhenma Road, Dalingshan Town, Dongguan City, Guangdong Province,China

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top