Hur tillverkades de högtryckta kolfiberkompositionsgascylindrarna?

Utgivningsdatum:2020-07-30

De sammansatta cylindrarna med kolfiber har bättre prestanda än metallcylindrar (stålcylindrar, sömlösa aluminiumcylindrar) som är tillverkade av ett enda material såsom aluminium och stål. Det ökade gaslagringskapaciteten men är 50% lättare än metallcylindrar med samma volym, ger god korrosionsbeständighet och förorenar inte mediet. Kolfiberkompositmaterialskikt består av kolfiber och matris. Kolfiber impregnerad med hartslimlösning lindas till fodret på ett specifikt sätt, och sedan erhålles kolfiberkomposittryckkärlet efter härdning vid hög temperatur och andra processer.

 

Kolfiber sårade högtrycksgascylindrar används ofta inom bil, luftfart, hälso-och sjukvård, brandskydd, gruvdrift, gasanalys och specialutrustning, såsom medicinska andningsapparatsystem, inklusive hushålls- och medicinska andningsapparater, självständigt positivt tryck luftandningsapparater för brandskydd och komprimerad syrecirkulerande andningsapparat för räddning; Luftningsanordning för flyktglas, utkastningssäte och skal på flygplan i flyg- och rymdfältet; Inom fältet för nya energifordon, sådana komprimerade naturgascylindrar som stålfoder kolfiber, ringformade, sammansatta cylindrar av stål (CNG-2), aluminiumfoderkolfiber, fullständigt lindad kompositcylinder (CNG-3), plastliner helt lindad kompositcylinder ( CNG-4), osv. Vet du hur tillverkades kolfiberkompositgascylindrarna med högt tryck?

 

 

Material:  

T700 kolfiber,   6061 aluminiumlegering   metallfoder, ytterdiameter 404mm, total längd 668mm, flaskans kroppstjocklek 1,6 mm

Bearbeta:  

CNC lindningsmaskin lindade 10mm tjockt kompositmaterial på metallfoderytan, ugns roterande härdning.

 

Lindningsprocess för högtryckscylinder

Vid processen med lindning av kolfiber lindas kolfiberbuntarna kontinuerligt runt den roterande axeln för att bilda en cylindrisk struktur under spänningens verkan. Det finns två fiberlindningsprocesser med högtrycksgascylinder CFRP: den första är torrlindning, som är gjord av prepregtejp behandlad med prepreglim och sedan lindas på stommen efter att den mjukts upp till ett visköst flödesläge genom uppvärmning på lindningsmaskinen, som visas i figuren.

1.jpg


Exakt kontroll av förhållandet mellan fiber och hartsinnehåll i prepreg kan förbättra produktkvaliteten, hög produktionseffektivitet, lindningshastighet upp till 100 ~ 200 m / min. Emellertid används denna metod mindre på grund av de höga kostnaderna för prepredation och torrlindningsutrustning.


En annan metod är våtlindning, i vilken kolfiberknippena impregneras i en specifik bindemedelsdoppningsanordning och sedan lindas direkt till dornen under spänningskontroll, såsom visas i figuren.

2.jpg


I den våta lindningsprocessen är fibern lätt att ta ut hartset efter att ha lämnat den macerating anordningen, vilket kan minska lindningshastigheten och undvika avfall. Samtidigt är det konstant förlust av harts- och kolfiberförhållandet svårt att kontrollera, flyktigt lösningsmedel ger också lukt.


Förutom ovanstående uppenbara nackdelar har våtlindningsprocessen också några betydande fördelar jämfört med torrlindning: för det första är produktionskostnaden cirka 40% lägre än torrlindning; För det andra är produkten väl tätad, spänningen i lindningsprocessen kan göra att överskottet av hartslim kommer att bubbla extrudering och fylla mellanrummet; Slutligen kan hartslösningen impregnerad på ytan av kolfiber effektivt minska fiberförslitningen, som är den mest använda processtekniken för högtrycksgascylindrar.


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Tianjin Decho International Trade Co.,Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top