Hur tillverkades de högtryckta kolfiber- kompositiva gaskylerna?

Utgivningsdatum:2020-06-02

De sammansatta cylindrarna av kolfiber har bättre prestanda än metallcylindrar (stålcylindrar, aluminiumsömlösa cylindrar) som är tillverkade av ett enda material som aluminium och stål.Den ökade lagringskapaciteten för gas men är 50% lättare än metallbehållare med samma volym, ger god korrosionsbeständighet och förorenar inte mediet.Kolfiberskiktet av kompositmaterial består av kolfiber och matris.Den kolfiber som är impregnerad med hartslimlösning är sådd på fodret på ett specifikt sätt, och därefter erhålls tryckkärlet med kolfiber i kompositform efter härdning med hög temperatur och andra processer.

 

Gascylindrar med kolfiber i högtryck används i stor utsträckning i bil, luftfart, hälso- och sjukvård, brandskydd, gruvdrift, gasanalys och särskild utrustning, t.ex. medicinska andningssystem, inklusive hushålls- och medicinsyrgasandningsapparater.självförsörjande anordningar för inandning av tryckluft för brandskydd och andningsapparater för komprimerad syrgas för räddning.   Anordning för Aerning av nödrutschkana, utskjutningssäte och flygplansskal i rymdfarkoster; inom området för nya energifordon, såsom komprimerade naturgascylindrar såsom stålstommens ringpärmsfiber (CNG-2), aluminiumstommens helt perforerade kompositbehållare (CNG-3).En plaststomme, helt skadad, komposit cylinder (CNG-4) etc. Vet du hur de högspänningsbaserade kolfiber-kompositbehållare tillverkades?

 

 

Material:  

T700 kolfiber,   6061 aluminiumlegering   metallinfodring, med ytterdiameter 404mm, total längd 668mm, flaskans kroppstjocklek 1.6mm

Process:  

Regleringsmaskinen för CNC sår 10mm tjockt kompositmaterial på metallbeläggytan, roterande härdning av ugnen.

 

Processen för lindning av cylinder med högt tryck

I processen för lindning av kolfiberknippen lindas kontinuerligt runt den roterande axeln för att bilda en cylindrisk struktur under spänningens rörelse.Det finns två fiberlindningsprocesser med en cylinder med gas med högt tryck CFRP: den första är torr lindning, som är tillverkad av prepreimpregnerad tejp som behandlats med preimpregnerat lim och därefter sår på undersidan efter att ha mjukats upp till ett visköst flödestillstånd genom uppvärmning på vredmaskinen, vilket framgår av figuren.

20200510223847195731bedfb34bc2ad33d28d542da951.jpg

Korrekt kontroll av förhållandet mellan fiber- och hartshalten i preprepreprepreprepre kan förbättra produktkvaliteten, hög produktionseffektivitet, likvidationshastigheten upp till 100-. 200m/min. Denna metod tillämpas dock mindre på grund av den höga kostnaden för preprepreprepredation och utrustning för torr lindning.


En annan metod är våt uppspolning, i vilken kolfiberbuntarna är impregnerade i en särskild självhäftande anordning för dippning och därefter direkt sår på undersidan under spänningskontroll, vilket framgår av figuren.

20200510223921eac863bd7e494bbcad40db2e08d405be.jpg

I våtlindningsprocessen är det lätt att ta ut hartsen efter att ha lämnat besprutningsanordningen, vilket kan minska vindhastigheten och undvika avfall.Samtidigt är det svårt att kontrollera den konstanta förlusten av harts och kolfiber, och lösningsmedelsflyktiga ämnen kommer också att framkalla lukt.


Utöver de uppenbara nackdelarna ovan har våtlindningsprocessen också några betydande fördelar jämfört med torr lindning: för det första är produktionskostnaden cirka 40% lägre än torr lindning; för det andra är produkten väl förseglad, spänningen i lindningsprocessen kan göra att överskottsvätskan från hartslim kommer att bubbla ut och fylla luckan.Slutligen kan hartslösningen som är impregnerad på ytan av kolfiber effektivt minska fibrernas slitage, som är den vanligaste bearbetningstekniken för högtrycksgascylindrar.


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Tianjin Decho International Trade Co.,Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
Tianjin Decho International Trade Co.,Ltd

Jobbtitel: Sales Manager

Avdelning: Export Department

Företagets telefon: +86 18920150762

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86 18920150762

Hemsida: tjdecho.sweb2b.com

Adress: RM2401,8# BUILDING, JINGLI ROAD,BEICHEN DISTRICT, TIANJIN,CHINA

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top