Delar av gasturbiner (2)

Utgivningsdatum:2021-03-04

I rymden

En av de mest förhärskande komponenterna i rymdutrustningen som använde placeringsprocess för att tillverka superlegeringar används i Jetmotorer.Fig. 33 a och b visar Jetmotorns utformning, som består av kompressor, schakt, förbränningskammare, turbin och avgasmunstycke.Fördelningen av tryck och temperatur i Jetmotorn visas i Fig. 34.Temperaturnivån når den maximala nivån i förbränningskammaren.

På grund av fördelningen av temperatur och tryck i Jetmotorer visar Fig. 29 legeringarna och placeringen av dessa legeringar i jetmotorn.Man kan notera att nibas superlegeringar är placerade precis bakom förbränningskammaren i

 

Rolls Royce jetmotor [89].

Som framgår av fig. 35 har temperaturen och styrkan hos olika legeringar ett omvänt förhållande.I föregående tal har Ti-legeringar den högsta styrkan bland andra legeringar vid lägre temperaturer.Men eftersom temperaturen ökar styrkan hos Ti-legeringarna minskar dramatiskt, medan Ni-legeringarna uppvisar den bästa styrkan vid högre temperaturer jämfört med andra legeringar.I tabell 5 finns det några NI-bassuperlegeringar, som används som Jetmotordelar, såsom blad och hjul, även som raketdelar.

  a.png

 

Turbindiskar

Bladen är fastsatta på en skiva som är ansluten till turbinmotorn.Arbetstemperaturen är mycket lägre än temperaturen på bladen.Bladen måste ha ett mycket bra utmattningsmotstånd.Eftersom material kan användas av polykristallint material eftersom turbivskivorna inte behöver ha något motstånd mot deformation av kräck.Skivor produceras normalt genom gjutning och därefter formas.Men kastrerade skivor innehåller segregering som minskar utmattningsmotståndet.För att förbättra utmattningsmotståndet görs de senaste skivorna med pulvermetallurgiska processer, som visas i figur 36.

  2.png

 

 

Investeringsprocesser för gjutning används för att tillverka speciella Nickel-baserade superlegeringar som används i bärande strukturer till den högsta homologa temperaturen i alla gemensamma legeringssystem (Tm= 0.9, eller 90% av deras smältpunkt).

 

  Bland de mest krävande tillämpningarna för ett strukturellt material finns de i de varma delarna av turbinmotorerna.Den främsta förekomsten av superlegeringar återspeglas i det faktum att de för närvarande omfattar

   

Över 50% av vikten på avancerade flygplansmotorer.Den utbredda användningen av superlegeringar i turbinmotorer i kombination med det faktum att turbinmotorernas termodynamiska effektivitet höjs med stigande turbinmutningstemperaturer har delvis gett anledning till att höja temperaturen vid maximal användning av supermotorer.

legeringar [90].

Turboladdaren, som visas i Fig. 37tionell luft i motorn.Följaktligen kan en större mängd bränsle, som förbränns, användas.Anordningen innehåller en turbin som arbetar med avgaser från motorn.Det är möjligt att rotera upp till 150000 per minut.

På grund av avgaserna är temperaturen mycket hög och oxidationsförhållandena är utmärkta.Därför material för

turboladdare måste ha en hög utmattningsmotstånd och ett utmärkt motstånd mot oxidation.  

3.png

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top