Design och analys av en pumphjul av en turboladdare (2)

Utgivningsdatum:2021-08-26

FEA RESULTAT AV NICKEL LEGERING

totala deformationen, stressanalys motsvarande, ekvivalent stam Analys för OLE Nickel legering visas i fig 17, 18, och 19 respektive . Det totala värmeflödet och directional värmeflödesanalys för Nickel legering visas i figur 20 och 21 respectively. Samma förfarande följdes för den statiska strukturell analys and den termiska analysen av Nickel legering som likadana konstruktionsstålet och titan alloy. Samma restriktion och rotationshastigheten betraktas. 

图片16.png                  Figure 15. Total värmeflöde för Titanlegering

图片17.png

Figure 16. Riktningsvärmeflöde för Titanlegering

图片18.png

Figure 17. Total deformation för Nickel legering

图片19.png

Figure 18. Ekvivalent stress för Nickel legering

图片20.png

Figure 19. Ekvivalent stam för Nickel legering

图片21.png

Figure 20. Total värmeflöde för Nickel legering

图片22.png

Figure 21. Riktningsvärmeflöde för Nickel legering

De tabell 4 och 5 visar jämförelsen statiska strukturanalysresultat och termiska analysis resultat av allt de tre material som behandlas i denna studie. Jämförelsen graphs av alla de fem parametrar analyserades i denna studie visas i figurerna 22 till 26 respectively.

 图片23.png

图片1.png

Figure 22. Jämförelse av totala deformationen

图片2.png

Figure 23. Jämförelse av Ekvivalent elastisk spänning

图片3.png

Figure 24. Jämförelse av Ekvivalent elastiska spänningen

图片4.png

Figure 25 . Jämförelse av Total Heat Flux

图片5.png

Figure 26. Jämförelse av Directional Heat Flux


ovan visas grafer visar klart jämförelsen bland de strukturella egenskaperna between de tre materialen. Av de tre materialen Titan verkar genomgå mer deformation jämfört med Nickel legering och Konstruktionsstål. Graferna ovan visade visar klart jämförelsen bland de termiska egenskaperna hos de tre materialen. Riktningsvärmeflöde för Nickel legering är den högsta bland de tre material, men eftersom den totala värmeflödet är minst för Nickel legering jämfört med titan-legering och Konstruktionsstål. 


CONCLUSION

-analys utfördes för impellern hos turboladdaren med hjälp av ANSYS.i analysdelen modellen av impellern skapades med CREO och files räddades i STEG format och importerades till ANSYS. Analysen utförs out på omgjorda modell med olika material (konstruktionsstål,nickel-legering och titan legering) och resultaten jämfördes. Av ovanstående resultat sammanfattningen table drar vi slutsatsen att Nickel legering hittat bättre än konstruktionsstål och Titanium legering. Från ovanstående data vi observerat att minsta stress och

deformation erhålls för Nickel legering. Också den totala termiska flödet induceras på impeller var låg för det material Nickel legering. pumphjulet kunde således motstå more stress och temperaturen om Nickel legering används. Så vi dra slutsatsen att Nickel legering är den mest apt materialet bland de tre valda material för pumphjulet av

turbocharger. 



Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top