Kunde bo i ett bambuhemhjälp lösa klimatkrisen?

Utgivningsdatum:2023-11-03

edan bambu har använts i byggandet i Asien i tusentals år, börjar det fånga i en hållbar bostadsutveckling i delar av USA och andra platser i världen. Sands är i framkant av modern hållbar bambuskonstruktion. Hans Hawaiian

baserade företag är specialiserat på att skapa bambuhem och andra byggnader, med kunder inklusive rockstjärnan Sammy Hagar, skådespelerskan Barbara Hershey, Music Mogul Shep Gordon, eBay -grundaren Pierre Omidyar - och Sands själv. längd och tydlighet.

 --

why bambu? Vad gör det till ett idealiskt material för konstruktion och miljö?

de jättebambuerna är de snabbaste
egrowing Woody -växten på planeten. Om du går till

guinnessboken för världsrekord, tror jag att det var mellan två och tre fot om dagen som de spelade in den växande. Så du hamnar med dessa växter som är 100 fot höga på bara ett par månader. Vid år tre har du otroligt byggmaterial, och det ärnär vi skördar för våra hus.

because Det är den snabbasteväxande anläggningen, det är förmodligen det snabbastenaturliga sättet att få CO2 (koldioxid) ur vår atmosfär. Genom fotosyntes tar den den CO2 och förvandlar den till sockerarter och sedan till faktiska fiber, lagringsmekanismen för det atmosfäriska kolet. Och det är en stor saknär det gäller att få CO2 ut ur atmosfären snabbt.

normaltnär du skördar ett träd, du dödar trädet och det måste börja överallt. Och med bambu, varje år skickar det uppnya stammar, så att du bara skördar en procentandel av dessa stammar och det fortsätter bara att växa. Växterna kan leva upp till 120 år. Du vet hur du bara fortsätter att klippa gräsmattan och gräset fortsätter att dyka tillbaka? Det är verkligen så - det är ett gräs. Det är den största av gräset.-från en arkitekts perspektiv, kan du prata om bambu styrka och flexibilitet? 

it är ett otroligt starkt material. På viktbasis är det faktiskt starkare än stål, vilket är mycket, mycket tyngre än samma tvärsnitt av bambu. Bambu har mer än två gånger styrkan hos träet som vanligtvis används för konstruktion, och det har en tryckhållfasthet som liknar betong. . Vi har fått våra byggnader att gå igenom upp till 6,9 på Richter -skalannär det gäller seismiska händelser eller jordbävningar. Eftersom bambu är så mycket lättare och starkare på viktbasis kan den flexa och sedan återhämta sig.

-

wher

101; Har du byggt hem? Och finns det potential att gå elsewher

101 ;?--

we' har hem i Karibien, i södra Stilla havet, Sydostasien, (och) södra Kaliforniennu. Jag var bara i Florida och arbetade med ett projekt. Jag åker till Indien för att träffa en grupp som vill bygga våra hem där. Jag tror att stilen de hem som vi hittills har gjort har alla haft den typen av tropisk känsla för dem. But there was a client yesterday that wants to do a project (on) Long Island, which would be really fun.


&Have you seen an increase in interest in bamboo homes?#&#yeah, det finns. Vi har aldrig varit mer upptagna och vi utvidgar produktionennu. Jag tror att oroen för klimatkrisen verkligen har kommit i framkantnär det gäller människors uppmärksamhet och verkligen kunna göra personliga val som direkt påverkar det är en stor sak.

it är verkligen vad som fick mig igång. Jag byggde ett hem för mig själv på Maui för 30 år sedan och jag försökte vara så hållbar som jag kunde vara. Men sedan levererade de timmer för att bygga huset, och det var verkligen en tarmpunch av, som, det är en hel skog! Och det händer varje gång, för varje hus i USA. Och jag kände bara som: \"Jag måste göranågot annorlunda.\"

you bor i ett bambuhemnu. Hur är det?

i älskar det. Det finns en koppling tillnaturennär det gäller att bara veta att själva huset hjälper till att lösa klimatkrisen. Men då skönheten i det, formerna och formerna vi kan göra med det som du intenödvändigtvis skulle kunna göra med dimensionellt material; Det är verkligen som att bo i en möbel. All of the handcrafted joinery, beautiful radiating rafters and beams, they add a level of beauty to the building that's just really something special.


source:https:

edition.cnn.com

style

article

lbg

iyw

bambu

homes

index.html

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Fujian Yilong New Material Tech. Co., Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top