Bakom prisökningen som drivs av 5G -kristallbrist är den inhemska efterfrågan på kristallvibration i liten storlek svårt att lösa

Utgivningsdatum:2023-05-15

with främjande av kommersialiseringen av 5G, efterfrågan på kristalloscillator, en av de passiva komponenterna, upplever också en period med snabb tillväxt inom områdena basstationer, smarta telefoner, servrar och så vidare. En del produktionskapacitet är bristfälligt och priset på vissa produkter är över 25%. Känd som"heart"av elektroniska produkter, spelar Crystal Oscillator en gatekeeping -roll i 5g hög-frefrekvens hög-speed signalöverföring.

since andra halvåret av förra året, många halvledarkomponenter. har haft en period av stark efterfrågan, driven av inhemsk substitution och 5G. Quartz Crystal är också av aktiekursröst, produktleverans fortsätter att förlänga, bli ettnyligen branschfokus.

in -tillägg, under påverkan av epidemin hemma och utomlands, den utländska marknaden av kristallvibrationindustrin är fortfarande i produktionsstatus, och även om den inhemska marknaden har återupptagit produktionen kommer dennya produktionskapaciteten för den ursprungliga fabriken oundvikligen att minskas och leveransdatum kommer att försenas. För 5G, TWS -headset, wifi 6 och annan marknadsbehov, kan kristallindustrin inleda en riktig explosionsperiod under andra halvåret. förlängs-

recently är ljudet av prisökningar på kristallvibrationsmarknaden ständigt slut. Baserat på flera faktorer som brist på uppströms råvaror, hamstring av mittströmstillförsel och ökningen av den korta efterfrågan pånedströms har inhemskanoterade företag utfärdat ett prisökning och priset på varma och termiska kristallvibration och andra justeringar mellan 15%25%.

in tillägg till prisökningen, dennuvarande kristallbristen är också berörda. Enligt Jiwei Network är förnärvarande den mest saknade modellen för kristalloscillator 32.768k, som är den mest använda kvartskristalloscillatorn i frekvenskontrollkomponenterna och upptar mer än hälften av marknadsandelen.--

afficerad av den globala epidemin, dennuvarande bristen på importerade material är mycket allvarlig, utländska bearbetningsanläggningar kan inte producera varor, Japan, Malaysia, Filippinerna och andra kristallfabriker är förnärvarande i produktionsstatus. För inte så länge sedan informerade den ursprungliga japanska fabriken som vi agerar för oss att de kommer att stoppa produktionen fram till 14 april. Det är inte klart om de kan återuppta produktionen som schemalagd.Cai Qinhong tillagd.as är känt för alla, inom kristallvibrationsfältet under lång tid, de gamla japanska tillverkarna som KDS, NDK, etc. dominerade marknadsandelen på mer än 60%, resten av marknaden är i princip uppdelad mellan Taiwan och europeiska och amerikanska tillverkare, och marknadsandelen för inhemska kristallvibrationstillverkare är relativt låg.

"in -tillägg finns det också många japanska och taiwanesiska fabriker i Kina. Även med stöd från den omfattande återupptagandet av produktionen i Kina, oavsett importerade Jingzhen eller lokala Jingzhen -varumärken, står de fortfarande inför trycket på långvarig leverans."

it är oundvikliga att det är oundvikligt Leveranstid kommer att förlängas. Leverantörer bestämmer leveranstiden enligt rankningen, och produktionskapaciteten för japanska företag är att möta deras inhemska efterfrågan innan de överväger efterfrågan från andra regioner. Även om dennuvarande inhemska totala kristallvibrationskapaciteten har minskat är denna sekvenseringstid fortfarande densamma. bli en förutbestämd slutsats. Tillverkare som förlitar sig på priskrig för att överleva kommer att påverkas från båda sidor. För tillverkare med tillräckliga kassaflödesreserver, teknikforskning och utvecklings- och produktionsutvidgningsplaner finns det fortfarande möjligheter i 5G -eran.throughout Det globala kristallvibrationindustrins mönster, detnuvarande USA med hög forsknings- och utvecklingsnivå inom området hög kommunikation, upptar Japan också en hög position inom området med hög grundfrekvens kristallvibration, Men Kina är begränsat av material och hög utrustning, det finns fortfarande ett gap i fältet med liten storlek på kristallvibrationen. , baserat på 5G -nätverksutrustningsdataarbetsbelastning, och utrustningskretsen måste användas genom kristallvibrationen med andra utgivna kommandon för att få pulssignalkällan att fungera, vilket kräver högre stabilitet och tillförlitlighet för kristallvibrationen. Därför krävs kristallvibrationsprodukter för att utvecklas till miniatyrisering, hög precision och låg effektförbrukning.

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • HIVISONG INDUSTRY(HK) CO.,LIMITED
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top