Tillämpning avnya korrosionsmaterial och teknik i militära fordon (1)

Utgivningsdatum:2021-06-28

-mest militära fordon har komplexa strukturer. Förutom stål och legeringar finns det många icke--metalliska material som gummi och plast. Det finns olika grader av korrosion och åldrande under lagring och användning. Dessutom är motorns och elektroniska komponenter i fordonet korrosionsförhållandena för speciella delar som delar, ett stort antal leder och svetsar också olika. Detta kräver attnär man väljer anti-corrosionsmaterial och tekniker bör prestandametrarna för olika material, syftet med fordonet, användningsmiljön och materialet i miljön beaktas. Korrosionsdata har en omfattande förståelse. Lämpliga anti-corrosionsmaterial och tekniker måste antas för varje material och komponent för att anpassa sig till livslängden för fordonsdesignen och det planerade avstängningsunderhållsplanen och försöka göra alla delar av materialets likformigt åldrande och övergripande prestationsnedbrytning. Av den anledningen är detnödvändigt att stärka ansökningsforskningen av olikanya anticorrosionsmaterial och tekniker för att uppfylla kraven i militära fordon.


1-naplication avny anticorrosion Beläggning

-the användning av olika långa-lasting anti-corrosion beläggningar för att förbättra fordonets anti-corrosions förmåga är enkel och effektiv. Till exempel har US Navy antagit enny anti-corrosionsbeläggning på TF41-motorblad, vilket minskar skrothastigheten från 25% till 1%.

-Nat present,några anti-corrosion beläggningar som används i Militära fordon är fortfarande relativt bakåt, och deras prestanda kan inte uppfylla kraven för användning. Dessutom är de olika beläggningar som används relativt singel, och motsvarande beläggningar används inte för vissa speciella behov hos delar, inklusive hög-temperaturer, resistenta beläggningar, speciella beläggningar för plast och gummi, speciella beläggningar för aluminiumlegeringar och PVC underkroppsbeläggningar. Till exempel använder fordonets chassi mestadels vanlig asfalt emalj, som har dålig sten-strike resistens och saltspraybeständighet, vilket medför stor-area korrosion av fordonets chassi; Silikonhög-temperature resistent beläggning som används i avgasröret sprickor och skalar strax efter användning (se figur 1); Vissa färger målade på rostfria stålkonstruktioner har ett stort område av shedding på grund av dålig vidhäftning till det rostfritt stålsubstratet (se figur 2). För att förbättra denna situation har vi genomfört en omfattande förståelse för de olika anti-corrosion-beläggningarna som finns tillgängliga på marknaden och genomförde jämförande tester. Resultaten är inte mycket tillfredsställande, särskilt den höga-temperaturen och salt-spray anti-corrosion beläggningar, sten-strike anti-corrosion beläggningar, hög elastiska anti-corrosion beläggningar, salt spray anticorrosion beläggningar med god vidhäftning till gummi och rostfritt stål , etc., kan inte uppfylla kraven på fordon.

 

-

 the korrosion av militära fordon är delvis orsakad av otillräcklig strukturell tätning. Därför bör man i fordonstillverkningsprocessen uppmärksamma användningen av olika tätningsmaterial. Om det används ordentligt kommer det att ha en multiplikatoreffekt på fordonskorrosion. Vanligen använda tätningsmaterial kan delas in i vindrutetätningsmedel, punktsvetsningstätningsmedel, foglim, kant

folding lim och olika tätningsremsor och packningar enligt olika användningsområden. Till exempel bör tätningar läggas till dörr-, sidofönster- och ventilationsfönstren, och sedan bör en lämplig mängd vindrutetätningsmedel injiceras med en liminjektionsmaskin för att effektivt förhindra penetrering av frätande media, såsom vattenånga och saltspray. Emellertid har gummitätningsremsan som används dåligt högtemperaturmotstånd, och deformeras ofta och krymper under användning, vilket resulterar i dålig tätning av dörrar och fönster och infiltrering av frätande media för att påskynda korrosionen av metalldelar i fordonet. Därför är det mycket viktigt att korrekt välja tätningsmaterialet under användning. Till exempel på grund av den otillräckliga tätningen av motorns ljuddämpare och inträngning av frätande media som regnvatten har ett fordon rostmärken i skyddet. Den främsta orsaken är att tätningspackningen har varit ineffektiv under lång tid, vilket resulterar i en strukturell tätning. Ett annat exempel är ett fordon som produceras av en fabrik, som använder PU-tätningsmedel för att stänga luckorna i fordonets yttre struktur (se figur 3) för att förhindra penetrering av frätande media, vilket medför att fordonskorrosionen effektivt förhindras.


\\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top