[En annan nyhet] Återvinning av avfall av plastprodukter till grafin- plastprofiler

Utgivningsdatum:2020-11-24


Med ACDC kan plastavfall förvandlas till svart rå graphene.Genom denna metod kan även plastprofiler av PVC-råvaror förvandla avfall till skatter och bli användbara och ofarliga miljövänliga material för människor.


Det är vad forskare vid Rice University i Förenta staterna säger att de använder för effektiv användning av plastavfall.I detta exempel ändrade laboratoriet för kemisten James Tour vid universitetet i Rice (James Tour) sin metod för att göra blixtgrafen för att förbättra sin förmåga att återvinna plast i graphene.


Laboratoriet Exploatering 8217s forskningsresultat offentliggjordes i ACS Nano, den amerikanska kemikalieföreningens dagbok.

2184fdc627a7d41b1dd31319604f3be.png


Kort sagt använde laboratoriet inte direkt ström för att öka kolkällans temperatur som i den ursprungliga processen, utan utsatte först plastavfallet för en växelström med hög intensitet i cirka åtta sekunder, och därefter utsatte det för en direkt strömstöt.


Produkterna är högkvalitativa turbinmighener (som är ett värdefullt lösligt ämne som kan användas för att förbättra elektronik, kompositer, betong och andra material) och kololigomerer (molekyler kan frigöras från graphene för annan användning).


" Vi producerar mycket väte under avdunstningsprocessen, som är ett rent bränsle. " sade huvudförfattaren Wala Algozeeb, en student vid Rice University.


Resurserna visar att ACDC-processen i industriell skala kan producera graphene till en elkostnad som är ungefär $125 per ton plastavfall.


Thor sa: " Vi visade i originalpapperet att plast kan omvandlas, men kvaliteten på graphene är inte så bra som vi förväntade oss.Genom att använda olika elektriska pulssekvenser kan vi se en stor skillnad. " Plastiska profiler som har använts i stor utsträckning på alla livets områden kommer också att omvandlas på rätt sätt, vilket i hög grad minskar miljöföroreningarna.


Han påpekade att de flesta plaståtervinningstekniker i världen är ineffektiva, och bara omkring 9% av plast återvinns.Den mest ökända är den Texas-stora plastsopön formad i Stilla havet.


Han sa: " Vi måste ta itu med detta problem. " " Det finns ett annat problem: de mikroorganismer i havet som omvandlar koldioxid till syre hindras av nedbrytningsprodukter av plast.De vänder processen, absorberar syre och omvandlar den till koldioxid.Det här är inte bra för människor. "


I Tour påpekades att Joule& FRAM35.39:s snabbblixtteknik eliminerar många av de kostnader som är förknippade med återvinning av plast, inklusive behovet av klassificering och rengöring av energi och vatten.Han sade:?8220; I stället för att återvinna plast till partiklar värda US$2,000 per ton, är det bättre att uppgradera och återvinna det till graphene.Detta är ett bättre val eftersom graphene har ett mycket högre värde.Det är både ekonomiskt.Incitament, men också miljömässiga incitament. "


Thor sa att även om det finns för många plastråvaror så finns det inga problem med för mycket graphene.Han sa: " Oavsett hur man hanterar kol, när man tar det ur marken från olja, naturgas eller kol, kommer det in i koldioxidcykeln.Fördelen med graphene är att det bryts ned mycket långsamt under många förhållanden.Därför kommer graphene i de flesta fall inte att återinträda i kolcykeln på hundratals år. "


Han påpekade att forskare arbetar för att förbättra skiffergrafprocessen för andra material (särskilt livsmedelsavfall).Han sa: " Vi arbetar hårt för att skapa en bra pulssekvens för att omvandla matavfall till högkvalitativ graphene samtidigt som vi minimerar utsläppen. "


Denna nya forskning grundar sig på ett annat dokument nyligen som beskriver blixtgrafhene som framställs av kolsvart kol genom direkt uppvärmning av Joule.Rapporten offentliggjordes också på " ACS NanoName " som kombinerar mikroskop och simulering, med två olika former: turbinavlad graphene och wellpapp.I studien beskrivs hur och varför de omorganiserade kolatomerna uppträder i en eller annan form, och förhållandet kan kontrolleras genom justering av blinkningstiden.

Det verkar som om vetenskaplig och teknisk innovation kan bli den mest effektiva lösningen på människans storskaliga användning av plastprodukter.För mer information om plastprofiler, besökwww:shangyusujiao.com


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Dongguan Shangyu Plastic hardware Products Co. LTD
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
Dongguan Shangyu Plastic hardware Products Co. LTD

Jobbtitel: Manager

Avdelning: Overseas Marketing Department

Företagets telefon: +86-133 7770 7018

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86-133-7770-7018

Hemsida: shangyu.sweb2b.com

Adress: No. 243, Wenzhou North Road, ZhuanYao Wentang Industrial Zone, Dongcheng District, Dongguan City, Guangdong Province, China

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top