Vad händer med patienten med den nya kronan?Hur man tolkar resultaten av serum IgG och IGM

Utgivningsdatum:2020-08-05

På många ställen har patienter som har botats tillfrisknat Yang.

Är det värre?Är det smittsamt?

Nyheten om Fuyang efter utskrivning från sjukhuset av patienter med NCP är mycket oroande.Många människor är oroade över att de botade utskrivna patienterna fortfarande smittar, eller att de kan bli sjuka igen?För närvarande har fenomenet med tillfrisknande hos Yang hos patienter som botats rapporterats.Sjukhuset för Wuhan-universitetet och Zhongnan-sjukhuset vid Wuhan-universitetet fann många fall av patienter som återvände till Yang, Guangdong-provinsen, som först rapporterades i februari 25,14% av patienter som återvände till Yang. I mars 3 rapporterade Tianjin två nya bekräftade fall av reaktivering av nukleinsyra efter sjukhusets utskrivning.och Tianjin har rapporterat totalt fem fall av reaktivering av nukleinsyra. I mars 7 rapporterade Peking att flera patienter som testats negativt för nukleinsyra, men två veckor senare kom virusnukleinsyratestet tillbaka positivt.Det finns mer än 80-000 fall i Kina, och ungefär 0.1% av dem testades positiva för Fuyang efter utskrivning från sjukhuset.

2-3.jpg

Det finns många skäl att bota en patient för att få Yang tillbaka.

1.ERROR FÖR PROVTAGNING:

Det är fel på själva testet. " \Χ39;är inte i halsen, den& 35; 39;är inte i lungorna.Prov av farinx kan testas negativt efter två dagar med inandning av hosta (sputum) är positivt.Det är också möjligt. " Vissa av Fuyangs patienter i Guangdong befanns vara analsvabbprover positiva för nukleinsyra.

I och med ökningen av fallen i Fuyang har defekten hos faryngeala prover påvisats.Den sjunde utgåvan av det senaste nationella hälsorådet om den nya diagnos och behandling av pneumoni som föreslagits, etiologisk undersökning, påvisande av respiratoriska prover (sputum eller luftvägssextrakt) är mer exakt.I utsläppsstandarden skall innehållet i " sputum, nasofaryngeal svabb och så vidare " De lades till, som var negativa två gånger kontinuerligt, och provtagningstiden var minst 24 timmar ifrån varandra.

2.BEDÖMNINGSANORDNING:

Kan vara patientens lung inflammation fortfarande i absorptionsprocessen, har ännu inte nått klinisk kur, så det kan förekomma intermittent avgiftning och verka positivt.

3.I olika stadier av sjukdomen kan virusets positiva plats vara annorlunda

I de tidiga stadierna kan t.ex. viruset begränsas till övre luftvägarna, där det är mer sannolikt att det är positivt genom provtagning i övre luftvägarna. Oddsen för ett positivt nukleinsyratest är något högre.Efter en viss tid kan den överföras till mag- och tarmkanalen, när den positiva frekvensen av analsvabbprover blir högre.

Kan symptomen på Fu Yang förvärra det?

Är det smittsamt?

Huruvida patienten fortfarande är smittsam återstår att fastställa.De flesta patienter blir inte sämre och har inte visat sig vara smittsamma.Enligt de kliniska egenskaperna hade ingen av de uppföljande patienterna i Guangdong-provinsen något problem med lungan.Enligt sjukhusets uppföljningsdata hade 42% av de patienter som fåt t avsked bättre lung absorption, 42% och 42% Haven_.39.t. förändrats, vilket innebär att det och#39;inte blir värre, men det och_;blir långsammare.

Viruset som upptäcks av nukleinsyra är inte nödvändigtvis ett levande virus. " Cellerna är döda, viruset är dött, och nukleinsyra kan fortfarande upptäckas.Kärnsyran är bara förekomsten av ett virus, men den innehåller&D.3539.t. den och den är levande.Epidemin befinner sig naturligtvis fortfarande i förebyggande och kontroll, för att förhindra infektion, att patienter med nukleinsyra Fuyang sätts i karantän, men det betyder inte nödvändigtvis att dessa patienter är smittsamma.Eftersom de flesta återställda patienter har mer skyddande antikroppar i sina kroppar, utvecklar de flesta patienter inte symptom.Så länge tillräckligt många antikroppar mot det nya koronaviruset produceras i kroppen kommer patienten inte att bli infekterad igen och risken för återfall hos fullt återhämtade patienter är mycket låg.

Huazhong University of Science and Technology, Department of respiratory and Critical Care Medicine of Tongji Hospital m.fl., i en tidning med titeln " analys av orsakerna till " återfall " Hos frisläppta patienter med COVID-19 och behandlingsstrategier delade de nykrönta patienterna i fyra kategorier:

(1) allmäntyp av patienter som inte har använt hormoner,

(2) allmäntyp av patienter med anamnes på steroidanvändning,

3) äldre patienter över 60-års ålder,

(4) kritiskt sjuka eller allvarligt sjuka patienter av allmän typ.

Det föreslås att olika behandlingskriterier bör fastställas i enlighet med olika behandlingsnivåer för fyra typer av patienter.När en patient skrivs ut från sjukhuset bör temperaturen återgå till normal under minst en vecka, oavsett vilken typ som nämns ovan.För patienter som har använt Glukokortikoid bör de skrivas ut med fullständigt utsättande av hormonet och återgå till normal kroppstemperatur under en hel vecka.Efter utskrivningen bör patienten fortsätta att isoleras i minst två veckor och testas på nytt för virusnukleinsyra.


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Shanghai ZhiBei Information Consulting Co., Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top