Vad är innehållet i zirkoniumoxid keramiska bearbetningsmetoder och typer?

Utgivningsdatum:2022-02-24

zirconia Keramisk bearbetning avser processen med precisionsbearbetning av icke-metalliska material innehållande zirkoniumoxid. Zirconia keramik har egenskaperna med hög hållfasthet, hög hårdhet, hög seghet, slitstyrka och kan motstå erosion av hög temperaturmiljö. Med den kontinuerliga innovationen och utvecklingen av Zirconia keramik är fler och fler inhemska företag att använda dettanya keramiska material, som har använts i stor utsträckning i vårt arbete och liv. Zirconia keramik är huvudsakligen uppdelade i hög-phet zirconia keramik och vanlig zirkoniumoxid keramik. Många vänner don' t vet mycket om zirconia keramik. Låt' s kort introducera dem. Vad är bearbetningsmetoder och typer av zirkoniumoxidkeramik?

-in Processen för Zirconia keramiska bearbetning, innehållet av hög

phet zirconia keramiska råvaror kan varanära 100%. På grund av den mycket höga renheten och precisionen har zirkonium av en sintringstemperatur pånästan 2000 grader Celsius. I allmänhet smältes det i produktionsprocessen vid hög temperatur. Glas ersätter platina smältkropp. Dess lätta transmittans är mycket hög, och det kan motstå korrosionen av alkalimetaller. På grund av dess korrosionsbeständighet används den inomnatriumlampor på grund av sådana fördelar. Dessutom används det i det medicinska fältet i medicinsk tandvård och används som keramiska porslinständer.

-Innehållet i zirkoniumoxid i vanlig zirkoniumoxid är mycket lägre än den för hög

penhet zirkoniumoxid keramik, och det allmänna innehållet är mellan 80% och 90%. Även om innehållet i den vanliga zirkoniumoxid är lägre har det också vissa egenskaper hos isolering, slitstyrka och korrosionsbeständighet och kan också motstå syra och alkali-korrosion av en viss styrka. Det finns vissa restriktioner, vilket beror på vilken typ av zirkoniumoxid keramik som den specifika produktions- och bearbetningsmiljön kräver. Som en allmän produktionsmiljö är det absolut inga problem med att tillämpa vanliga zirkoniumoxideramik. Naturligtvis kan det bara användas efter att ha passerat testet.

-Bearbetningen av zirkoniumoxid keramik är generellt uppdelad i torrpressning och injektering. Produktionsprocessen för torrpressning är mer komplicerad och kräver hydraulisk utrustning eller mekanisk utrustning. Gjutningen kan vara semi-nautomated och helt automatiserad. Den hydrauliska metoden är mer mogen än mekanisk bearbetning, och kvaliteten är bättre. Produktionsprocessen är lättare att kontrollera, och tillverkningsprocessen är mer mogen och avancerad. Gipsslipningsverktyg används för injektering av gjutning, och zirkoniumsuppslamning injiceras i den. I produktionsprocessen måste ett bindemedel läggas till. Efter tillräcklig slipning är avgasen uttömd och hälls sedan i gipsformen för erhållande av en bearbetad och formad produkt.

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Dongguan Huamin Ceramic Technology Co., Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
Dongguan Huamin Ceramic Technology Co., Ltd

Jobbtitel: manager

Avdelning: Sales Department

Företagets telefon: +86-136-9173-1390

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86-176-7451-1727

Hemsida: huaminceramics.sweb2b.com

Adress: Room 106, unit 2, building 1, No. 17, headquarters 2nd Road, Songshanhu Park, Dongguan City, Guangdong Province

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top