Typer av CNC -fräsmaskin

Utgivningsdatum:2023-02-12

En fräsmaskin består av flera komponenter som skär arbetsstycken. Varje typ av fräsmaskin har en unik konfiguration som ytterligare möjliggör olika verksamheter. Nedan följer de vanligaste typerna du kan tänka på för ditt projekt.

Vertikal fräsmaskin

Vertical Milling Machine.jpeg

Den vertikala fräsmaskinen är en 3-axelmaskin med bord och arm ansluten till en vertikal kolumn, och spindeln är vertikal.

Å ena sidan rör sig bordet med avseende på armen upp och ner i z-axel.

Å andra sidan, vad gäller spindeln, beror bordets rörelse på vertikal fräsmaskin typ. Till exempel, när du använder en vertikal kvarn, är spindeln stillastående medan bordet rör sig längs x-axel. I en bäddvertikal kvarn kan bordet röra sig på x-axeln och spindeln längs armens riktning på y-axel.

Vertikala fräsmaskiner lämpar sig för komplexa arbeten tack vare sin noggrannhet. De är också lämpliga för arbete på vertikala ytor och vinkelformer.


Horisontell fräsmaskin

Horizontal Milling Machine.jpeg

Horisontell fräsmaskin är som vertikala fräsmaskiner. Men de universella kan rotera längs z-axel. Därför är de fyra-axelfräsmaskiner. De har också en spindel med horisontell orientering.

Dessa maskiner är mindre mångsidiga än sina vertikala motsvarigheter. Ändå är de mer lämpliga för tung bearbetning.


Multi-Axel CNC-fräsning Maskin

Multi-CNC-fräsmaskin för axlar kan klippa i olika vinklar och röra sig längs olika ess. Det finns flera typer av multi-axelfräsmaskiner:

– 2-axelfräsmaskiner

2-axelfräsmaskiner kan arbeta ett arbetsstycke i x- och z-axlarna. Därför kan de skära vertikalt och horisontellt i en riktning. De är den enklaste typen av CNC fräsar.

– 3-axelfräsmaskiner

3-axis milling machines.png

3-axelfräsmaskiner kan röra sig i x-, y- och z-axlarna. Därför kan de skära arbetsstycken vertikalt i vilken riktning som helst.

De är de vanligaste multi--axelfräsmaskin. De har dock vissa begränsningar såsom enhetlig vinkel minskar förmågan att skära vissa komplexa delar.

– 4-axelfräsmaskiner

4-axis milling machines.png

4-axelfräsmaskinens spindel kan färdas längs de tre axlarna: upp och ner, sida till sida och fram och tillbaka utan att arbetsstycket rör sig. Den kan också rotera längs X-axel eller A-axel. Därför är det ett lämpligt val för att göra skär-outs och andra komplexa fräsningsarbeten. Dessa maskiner är snabba, exakta och exakta.

– 5-CNC-fräsmaskin för axlar

5-axis milling machines.png

A 5-axelfräsmaskinens spindel och skärverktyget rör sig längs tre axlar och möjliggör rotation längs två axlar (någon av x-axel, y-axeln och z-axel). De kan arbeta på flera delar och är den mest kompletta multi-CNC-axelmaskin.

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Dongguan Fifth Metal Co., Ltd.
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top