Volfram: Egenskaper, produktion och applikationer

Utgivningsdatum:2022-09-19

Volfram: PropeProduktion och tillämpningar


För mer än 350 år sedan observerades att kinesiska porslinstillverkare lade till sina mönster en unik persikofärg som inte var känd eller erkänd i resten av världen [1]. Det förblev fram till 1779 då den irländske kemisten och mineralologen Peter Woulfe identifierade förekomsten av en ny metall i prover av Sveriges wolframit, men han separerade den inte [2]. Senare 1781 fortsatte den tyska kemisten Wilhelm Scheele forskningen och lyckades isolera en sur vit oxid, som han drog slutsatsen var oxiden av denna nya metall. Ären att upptäcka denna metall gavs till de spanska kemisterna och mineralologerna Juan Jose och Fausto Elhuyar, som 1793 producerade samma sura metall men till skillnad från alla andra lyckades isolera metallen. volfram [1].

Volfram är en övergångsmetall känd för sina enastående egenskaper, särskilt när den kombineras med andra element i föreningar såsom volframkarbid. Namnet Tungsten härstammar från de nordiska orden "tung"och"sten", som tillsammans betyder "tung sten" [3]. Volfram är också känd som wolfram, från vilken det tar sin kemiska symbol, WNamnet wolfram härstammar från wolframitmaterialet.

Innehållet av volfram i jordskorpan är cirka 0,007% (global reserv 3,5 miljoner ton). Idag står Kina för en betydande majoritet av de globala volframreserverna [1]. Volfram och dess föreningar har ett brett spektrum av applikationer på grund av deras fysiska och kemiska egenskaper.

Här får du lära dig mer om:

Volfram egenskaper

Källor till volfram

Volfram produkter och användningsområden

Framtida tillämpningar av volfram


Egenskaper hos volfram


Volfram är en ljusgrå eller silverfärgad-vit metall som utgör en av de tuffaste metallerna finns i naturen. Den Volfram densitet är signifikant hög, faktiskt, bland de högsta av alla metaller [2][4]. Tabellen nedan visar några av de viktigaste egenskaperna hos var och en av volfram och volframkarbid. Lägg märke till hur tillsatsen av kol ökade dess hårdhet avsevärt men sänkte dess smältpunkt och värmeledningsförmåga.


微信截图_20220919091845.png

Volfram har de högsta smält- och kokpunkterna bland alla upptäckta element och den lägsta värmeexpansionskoefficient (CTE) bland metaller.

Här' s en jämförelse av fastigheter från Matmatch som visar volfram' s rangordning bland andra metaller i termer av smältpunkt, värmeexpansionskoefficient och densitet. Lägg märke till hur volfram rankas högst i smältpunkt, lägst i CTE, och bland de högsta i densitet. Klicka på figuren eller länken i bildtexten nedan för att utföra ditt eget jämförelseschema.


Tungsten comparison with other metals.png


Figur 1. Fastighetsjämförelse mellan volfram och andra metaller som visar deras ranking för smältpunkt, CTE och densitet

 

Denna sällsynta metalls egenskaper, vare sig i sin rena eller legerade form, gör volfram ganska användbar för många moderna-Dagansökningar. Volfram ringar, till exempel, anses vara reptåliga och obrutna på grund av deras otroliga hårdhet och styrka. Det faktum att de inte lätt rostar och är korrosionsbeständiga i hög grad gör dem ännu mer lockande till framtiden för materialvetenskap.



























Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • MiXiao Tech
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top