Metall 3D-tryckpulverberedningsmetoden du måste veta

Utgivningsdatum:2021-06-28

atnärvarande, de vanliga metallpulvertyperna i EBM och SLM-tekniken är:

CgAGS1gZPzSAB8nWAABI-zosUck547.jpg

Preparatmetoden innefattar i allmänhet följande:

  
1. Mekanisk krossningsmetod


Den fasta metallmekaniska pulveriseringsmetoden är en oberoende pulverform och kan användas som en kompletterande process för vissa pulverformer. Det vill säga förlita sig på krossning, krossning och slipning för att krossa massmetaller, legeringar eller föreningar i pulver. Enligt den slutliga graden av krossning kan den delas in i grov krossning och fin krossning.

  
if du vill ytterligare minska eller öka pulverstorleken, legering etc. kan du ytterligare välja mekanisk Slipning (t.ex.: Bollfräsning)

 -Tillämpliga material: Fe, Al, Pure Ti Pulver och Fe

based Alloys

2. Atomizationsmetod

  &atomiseringsmetoden är en process där flytande metaller och legeringar är direkt brutna i fina dro#-112; låter, som snabbt stelnas för att bilda pulver. Den höga

speed luften eller vattenflödet är inte bara kraften för att bryta den smälta metallen utan också kylmediet för det smälta metallflödet. I grund och botten kan allt material som kan bilda vätska förenas.

 

För metallpulver med låg smältpunkt är granuleringsprocessen att automatiskt injicera smält metall i luft eller vatten genom små hål eller skärmar och kondensera sedan för att erhålla metallpulver . Denna metod producerar en grovare partikelstorlek;

-En annan metod för framställning av fint pulver: vattenförstärkning eller gasförstoring; centrifugalförstärkning; och supersonisk puls inert gasförstöring. Titanlegeringspulver som ett exempel smälter titanlegeringspulvret och finfördelas i fina droppar med en hög

phets-argongasström, som fallerned under gravitationens verkan och passerar genom en inert gasström och stelnar de fina partiklarna i pulver Under kylning.

 

Vakuumfördelningsmetod och inert gasfördelningsmetod används ofta förnärvarande (speciellt lämpligt för framställning av aktivt metallpulver).

Tillämpliga material: Fe, Cu, eldfasta metaller, rostfritt stål , Ti-legering etc.

3. Reduktionsmetod

"The"reduktionsmetod&är en metod där metalloxider och salter reduceras med ett reduktionsmedel för att framställa metallpulver, varvid#101; Reduktionsmedlet kan vara fast, gasformigt eller vätska. Inklusive koldioxidreduceringsmetod, gasreduceringsmetod, vätereduceringsmetod, metallvärmduktion,

Lämpliga material: sällsynta metaller och eldfasta metallpulver representerade av Fe, W, TA, Zr

4. Ångavsättningsmetod

är användningen av metalldampkondensation, ånga-phase reduktionsmedel kemisk ångavsättningsmetod. Dessa material kännetecknas av lägre smältpunkter och högre volatilitet.

Princip: inklusive kemisk ångmetod och fysisk ångmetod. Elektrisk explosiv metalltitantråd kan förberedanano sfäriskt titanpulver

CgAGS1gZP9WAFR6KAABVcvrBhqs193.jpg

5. Elektrolys

Metoden för att deponera pulver från katoden av en elektrolytisk cell under vissa förhållanden. Elektrolysmetoden är den andra endast till reduktionsmetoden vid användningsfrekvens. Även om tillverkningskostnaden är hög, är dess beredningsrenhet också hög, och den har en liknande reningseffekt på metallpulver.

Princip: Kemisk elektrolys

Tillämpliga material: Fe, Cu, Ni, Ti och annan metall Pulver och intermetalliska föreningar

6. Roterande elektrodmetod

Den största och mest representativa förberedelsemetoden för superalloypulver förnärvarande: Plasma roterande elektrodpulvermetod (dvs prep-metod), som förbereder pulvret med god form ( sfärisk), mindre porpulver och låg syrehalt. Denna metod har hög kostnad och är i allmänhet lämplig för flyg- och biomedicinsk fält.

Princip: En plasmapistol används för att generera en plasma-ström i en förseglad atomiseringskammare för att smälta änden av den höga-speed roterande legeringstångsmotorn, och den flytande metallen är finfördelad i mycket små droppar under verkan av centrifugalkraften och kyldes sedan i en inert gas.

Tillämpliga material: Ni-based och andra eldfasta metaller, Ti och andra aktiva metaller

7 . Sfäroidiseringsmetod

sfäroidiseringsmetoder innefattar huvudsakligen: radiofrekvensplasma-sfäroidisering, laserplasma-sfäridisering och sfäroidisering med andra värmekällor

principle: ta plasma sfäroidisering som ett exempel: det oregelbundet formade titanpulverpartiklarna blandas med inert gas i Plasmabrännaren, och plasmabrännaren uppvärms snabbt och smälts. Under ytan av ytspänning bildar de smälta partiklarna mycket sfäriska droppar, på mycket kort tid för att snabbt svalna för att erhålla sfäriskt pulver.


Tillämpliga material: huvudsakligen används för sekundär bearbetning av oregelbundet metallpulver .


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD

Företagets telefon: +86 021-5995 8756

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86 17717022732

Hemsida: condlycasting.sweb2b.com

Adress: Building 5, No.2800 Caoxin Highway, Xuxing Town, Jiading District, Shanghai

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top