Anslutningsmetoden för keramik och metall

Utgivningsdatum:2022-03-03

ceramics och metaller är två typer av material med olika egenskaper, och det finns skillnader i kemiska och fysikaliska egenskaper vid gränssnittetnär de är förenade med varandra. Anslutningsmetoderna för de två är olika, och egenskaperna hos det bildadenya gränssnittet är också olika. Utbudet av tillämpning av mekanisk anslutning och limanslutningsprocess är mycket begränsad. Även om den kombinerade användningen av dessa två processer ytterligare kan öka den gemensamma styrkan och erhålla lufttäta leder, är användningsförhållandena också begränsade. När de komplexa belastningsförhållandena, höga driftstemperatur och tillförlitlighetsfaktorer måste beaktas, är det enda valet svetsförbindelsen mellan keramik och metall.

陶瓷灌装泵2.jpg

De viktigaste metoderna för svetsanslutningar är:

1. Glaze-skjutning och tätning: Silikatglasämnen sintras på keramik i luften och svetsas sedan till metallen i en reducerande atmosfär, men glasskiktet av fogen är knäckt och den inre spänningen är allvarlig. Denna metod kan fasas ut.

-2. Sintring metallpulvermetod: beläggning av metallpulver på den keramiska ytan och sintring för att bilda en beläggning och sedan svetsning av keramik och metall med löddning, som för det mesta används för keramisk

metal tätning och anslutning av elektroniska komponenter.

-3. Fusionssvetsning: huvudsakligen laserfusionssvetsning och elektronstrålsvetsning, som kan producera stabila anslutningsfogar vid höga temperaturer, men det är svårt att bilda ytan-to

surface-anslutningar, och utrustningsinvesteringar är dyr.

4. Friktionsvetsning: De två svetsningarna roteras i förhållande till varandra och gnidas under tryck. Efter att metallytan upphettas till ett plastläge stoppas rotationen och en stor upprörande kraft appliceras för att ansluta svetsningarna. Det finns både mekaniska och kemiska bindningar vid fogen. Emellertid är denna metod begränsad till svetsning av runda stänger, rörbeslag etc.-

5. Fast

phase-tryckdiffusionssvetsning: Under verkan av en högre temperatur och en viss yttre kraft, bringas keramiken och metallytan inära kontakt och metallbasmaterialet genomgår en viss plastisk deformation, vilket underlättar diffusionen av atomer och främjar kombinationen av de två materialen.

6. Lödning av keramik och metaller: Lödningsfyllnadsmetallen mellan keramiken och metallbasmaterialet smältes vid hög temperatur och de aktiva komponenterna reagerar kemiskt med keramiken för att bilda ett stabilt reaktionsgradientskikt och kombinera de två materialen tillsammans.n-7. Själv-propagating HighTemperature Synthesis (SHS-SELF-Propagating High-Temperature Synthesis) Svetsning: Hög-energy Lodder är förinställd mellan keramik- och metallgränssnittet, och lödaren antänds för att generera en kort-term hög-Temperaturförbränning Wave, så att löd- och keramiska och metallgränssnittet snabbt smält, och leder bildas vid kylning. Denna metod har hög effektivitet och låg energiförbrukning och har stor betydelse vid tillverkning av metall-ceramic matrix composites. Prestanda, processegenskaper, mekanism och processkostnad för de svetsade lederna som bildas av ovanstående-mentioned olika metoder är övervägande. Vi tror att Solid-phase-tryckdiffusionssvetsning, lödning och SHS-svetsning har en viss förutsättning och god applikationsutsikter, och bör fokusera på forskning och utveckling.

The anslutningsteori av keramik och metaller och relaterad processforskning är mycket Viktigt för utvecklingen av keramiska och metallkompositkomponenter, särskilt hög-temperatur strukturella kompositmaterial och har potentiella ekonomiska och sociala fördelar för energi- och kraftindustrin inästa århundrade. Den aktuella forskningen utförsnästan alla runt bindningsmekanismen hos det keramiska och metallgränssnittet, lösningen av gränssnittsspänningen, anslutningsprocessen och så vidare. Omfattande beaktande av anslutningsteori, teknik och andra aspekter. HUAMIN-keramik anser att aktiv metalllödning och SHS-svetsteknik är mest lovande att bli de viktigaste utvecklingsforskningsprojekten i den keramiska och metallförbindningsprocessen.


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Dongguan Huamin Ceramic Technology Co., Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
Dongguan Huamin Ceramic Technology Co., Ltd

Jobbtitel: manager

Avdelning: Sales Department

Företagets telefon: +86-136-9173-1390

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86-176-7451-1727

Hemsida: huaminceramics.sweb2b.com

Adress: Room 106, unit 2, building 1, No. 17, headquarters 2nd Road, Songshanhu Park, Dongguan City, Guangdong Province

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top