Reglerande sömn - Hur man väljer mellan NMN och melatonin

Utgivningsdatum:2024-04-19

sleep -problem har blivit ett vanligt problem i det moderna samhället. Med den accelererande livstakten, ökande arbetstryck och teknisk utveckling, står fler och fler kineser inför problemet med att minska sömnkvaliteten. Enligt 2024 China Sleep Health White Paper av China Sleep Research Society har endast 19 procent av befolkningen inga sömnstörningar.n

why förekommer sömnproblem?



vad är effekterna av sömnbrist på människors hälsa?


can melatonin Lös sömnproblem vid deras rot?


Vad är förhållandet mellannmn och cirkadisk klocka?

\


orsakerna till sömnstörningar


1. Du inte får tillräckligt med sömn

many kineser kan
39; inte få tillräckligt med sömn på grund av arbetstryck, stressande liv och annat skäl. En undersökning visar att mer än 60% av människorna sover mindre än 7 timmar om dagen, och till och med ett betydande antal människor sover mindre än 6 timmar om dagen. Kronisk sömnbrist kan leda till trötthet, dålig koncentration, minnesförlust och andra problem.

&#


2. Insomnia

&#


insomnia hänvisar till problem som svårigheter att somna, dålig sömnkvalitet eller vakna tidigt. Många människor har svårt att somna pånatten eller inte sova djupt, vilket resulterar i låg energi under dagen. Insomnia -problem kan vara relaterade till stress, ångest, depression och andra faktorer. Undersökningsdata visar att mer än 30% av människorna har olika grader av sömnlöshetsproblem.


3. En oregelbunden kroppsklocka

many människor har oregelbundna dagliga rutiner, ofta stannar upp sent, sover sent och står upp sent, vilket resulterar i störning av den biologiska klockan. En oregelbunden kroppsklocka kan leda till problem som sömnighet och dålig koncentration. Undersökningen fann att mer än 50 procent av människorna har oregelbundna sömn- och vilotider.


4. Levande vanor och miljöfaktorer

some dåliga vanor och miljöfaktorer kan också påverka sömnkvaliteten. Överdriven användning av elektroniska anordningar, överdrivet koffeinintag, brus och ljusföroreningar kan alla störa människor
39; s sömn. Dessa faktorer är utbredda i det moderna samhället och har ennegativ inverkan på människors sömn.


second, hur man kan förbättra sömnproblem


1. Upprätta ett regelbundet sömnschema: Försök att gå i säng och vakna på samma gång varje dag för att justera din kroppsklocka.

&#&#2. Skapa en bekväm sovmiljö: håll ditt sovrum tyst, mörk och sval och använd en bekväm madrass och kudde för att ge en bra sovmiljö.


3. Utveckla goda sängar på sänggåendet: Undvik överdriven användning av elektroniska apparater, undvik att dricka koffeinhaltiga drycker innan du lägger dig och försök att slappna av kroppen och sinnet, till exempel meditation, avkopplande musik, djup andning, etc.


4. Reglera sömn med hjälp av motsvarande tillskott: såsomnmn, melatonin, etc.


third, hur man väljernmn och melatonin


sleep är en komplex fysiologisk process som involverar interaktion mellan fleraneurotransmitter -system och fleranätverk avneuroner som hämmar upphetsning och främjar sömn. Kort sömnvaraktighet och störd sömn kan påverka metabolismennegativt och öka risken för många kroniska sjukdomar, inklusive fetma och typ 2 -diabetes.


1. Handlingsprincip


melatonin är en signal för att främja sömn, förutom melatonin finns det glycin, gammaaminobutyric acid, körtlar och andra ämnen, dessa ämnen kommer att vilja kommer inducera kroppen från att vakna till sömnomvandling.



by ökar innehållet inadi kroppen,nmn reglerarnmn reglerar Den cirkadiska rytmen i hela kroppen för att förbättra sömnen genom att reglera per2 sömn

relaterade gener.



melatonin, till exempel,, till exempel, är en extern faktor som skapar en mörk miljö för kroppen genom att stänga av lamporna och rita gardinerna. NMN är den grundläggande rollen att skapa en mörknatt, låta kroppen arbeta och vila regelbundet i den mörka miljön och i grunden lösa sömnproblem.



EHEURE är melatonin mer lämplig för människor som behöver jetlagged för kort tidsresor, medan NMN i allmänhet är lämplig för personer med sömnstörningar, såsom svårigheter som sover, kort sömntid, poor sleep quality and so on.


-

Step 2: Security


från källan till ämnen, melatonin ochnmn är endogena ämnen i människokroppen och kommer inte att avvisas av kroppen.+-



emellertid, mängden melatonin i människokroppen är liten, endast 0,10,3 mg. I kombination mednuvarande relevanta studier är kort användning av små doser av melatonin säkert och har inga uppenbara biverkningar. Det finns emellertid få studier på säkerheten för lång användning av melatonin, och slutsatserna är inkonsekventa.



--

according till porslin
39; s
health mat råmaterial katalog melatonin

rekommenderad dosering för vuxna är 1

3mgd, medan pekar ut att det inte är lämpligt för barn, gravida kvinnor , ammande mödrar och betonade också att som bedriver körning, mekaniska operationer eller farliga operatörer, inte äter före eller under drift. Använd med försiktighet hos patienter med autoimmuna sjukdomar (reumatoid, etc.) och hypertyreos. Fler studier på NMN har genomförts, från djurförsök till kliniska prövningar, för att verifiera NMN: s roll och säkerhet i många aspekter. Från de omfattande uppgifterna är det säkert för de flesta att äta 250
1000 mgnmn per dag.


third, Den allmänna slutsatsen


good sömn ärnära besläktad med fysisk och mental hälsa. Bristen på sömn ökar risken för att utveckla sjukdomar som hjärtsjukdomar, diabetes och depression, samtidigt som man får tillräckligt med sömn kan förbättra fysisk och mental hälsa och emotionell stabilitet. Befintliga studier har visat att NMN spelar en grundläggande roll för att förbättra sömnen, vilket effektivt kan lindra sömnstörningar och skydda kroppshälsa.

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Long Life Group Co., LTD
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top