På störningen av katodspänningskon av skyddat objekt

Utgivningsdatum:2022-08-28

Strömmen vid defekten på rörledningens korrosionsskyddsbeläggning går in i katodskydd och bildar katodspänningskon i jorden. För korrosionsskyddande beläggning med stark mekanisk styrka finns det bara några få defekter i korrosionsskyddande beläggning ibland, och de är långt ifrån varandra.

I närheten av dessa defekter liknar formen på den potentiella linjen jordplattan, och på ytterligare avstånd liknar potentialen hos den begravda jorden. Om det finns många defekter i korrosionshämmande beläggning av rörledningen, och dessa defekter är nära varandra, kombineras dessa enspänningskonster för att bilda ett cylindriskt spänningsfält runt rörledningen. Det beror vanligtvis på bristen på anti--korrosionsbeläggning för gamla rördelar, dålig isoleringssvetskvalitet, ingen anti-korrosionsbeläggning för elektrisk anslutning och yttre rör eller bussning etc. Den gamla rörledningen behöver hög skyddsström. Den nakna stålytan i katodisk skyddsjord kan kräva en skyddsströmtäthet på upp till 500 mA. M-2, särskilt i väl ventilerade förhållanden, producerar en spänningskone på flera hundra millivolt.

Genom den begravda rörledningen i spänningskonens område detekteras skyddsströmmen utanför spänningskonen. När rörledningen lämnar katodspänningsområdet kommer den oskyddade rörledningen att ha anodkorrosion. Potentialen hos den berörda rörledningen mätt med referenselektroden på tvärpunktsytan är huvudsakligen motståndsspänningen drop orsakad av skyddsströmmen som strömmar från jorden till den defekta delen av katodskyddsledningen.

Eftersom spänningskonen i katodskyddsrörelsen kommer att störa den externa ledningen, kan den utvärderas genom att mäta spänningsfallet på markytan. Därför är det inte nödvändigt att fastställa mätpunkter vid varje skärningspunkt för att fastställa störningen av katodskyddsanordningar på externa rörledningar.

Shandong Linyi Bosi ledande material Co., Ltd. är en hög-tech företag som specialiserat sig på produktion av MMO flexibel anod, ledande polymer flexibel anod och titanbelagd anod, huvudsakligen tillhandahåller katodskyddsteknik, teknisk design, installation och tekniska tjänster. 

Tfn:+86 17568010262.0539-3712117.


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd

Jobbtitel: Sales Manager

Avdelning: Overseas Business Department

Företagets telefon: +86-0539-3712117

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86 15610665825

Hemsida: mmoanode.sweb2b.com

Adress: No. 26, Qiyang Road, Lanshan District, Linyi City, Shandong Province, China

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top