Investeringsgjutning

Utgivningsdatum:2021-06-28

InVestment Casting Utveckling avnya bladlegeringar för att uppnå hög temperaturprestanda har krävt parallell utveckling i legeringsbehandling. Före 1940-talet, var gasturbinmotorblad järn-based legeringar genom kallsmides. På 1940-talet och 1950-talet introducerades investeringsgjutning och vakuumsmältning för att tillverka motorblad. På 1970-talet, var riktad stelning (DS) process uppfanns och gjorde ett stort framsteg i den termiska kapaciteten hos bladen. Korngränserna minskade signifikant och -kristallerna var alla inriktade i riktning mot centrifugalspänningen. Baserat på DS gjutning process har enkristall (SX) blad utnyttjas, vilka är fria från hög vinkel korngränserna och därmed dramatiskt öka smältpunkten för turbinblad]. Hittills, alla moderna Trent familjen av motorer införliva enkelkristallmaterial. Numera är turbinblad utformade med komplexa geometrier och intrikata kanaler som medger kallare luftflödet i och längs  bladen under drift. Därför turbin komponenter är vanligtvis produceras genom precisionsgjutning. 


 OLE precisionsgjutningsprocess (även kallad förlorad-waxgjutning) innebär följande steg: 

1. Ett mönster av komponenten i gjutningen framställes genom att injicera smält vax i en metallform. Omnödvändigt (såsom för kylning passager i turbinblad), kan keramiska kärnor föregås i formen för att intrikata håligheter för gjutstyckena. Vaxmönster kan monteras i kluster så att flera blad kan produceras i en enda gjutning. 

2. Vaxet formen doppas sedan in keramiskt uppslamning bestående av bindemedel och blandningar av zirkon (ZrSiO4), aluminiumoxid (AI2O3) och kiseldioxid (SiO2), följt av stuccoing med större partiklar av ovanstående material. Denna process måste upprepas flera gånger tills skaltjockleken är tjocknog för att klara den mekaniska chocken att ta emot den smälta metallen.

 3. Efter att skalet är konstruerat avlägsnas vaxet i en autoklav eller ugn. 

4. Den keramiska formen bränns sedan för hög temperatur för att bygga upp sin styrka och göra den redo att ta emot det smälta varmhållfasta legeringen. 

5. När gjutningen är färdig, är investerings skalen knackade bort och de keramiska kärnorna lakas ut med användning av en hög-pressure autoklav med kemiska medel.




Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top