Tror du att litiumbatteripriserna kommer att fortsätta att stiga 2024?

Utgivningsdatum:2023-11-21

since Vi gick in i informationsbranschen, vi har gått steg för steg från prisspårning, till produktionsspårning, till produktionsplaneringsspårning och slutligen till prisförutsägelse. Det tog oss mer än tio år, och vi har uppnåttnågra resultat. Jag kan delanågra upplevelser och lyssna på dem.


från en enda produkt finns det många skillnader i pris. För bulkvaror med lågt råvaruvärde varierar priserna mellan olika städer, och det angivna priset kan ofta skilja sig åt med flera hundra yuan/ton, vilket är ungefär skillnaden i fraktkostnader, till exempel stål. På grund av det höga enhetsvärdet för batteriindustrin, som ofta är tiotusentals yuan/ton, är frakt i allmänhet inte involverat. Eftersom produkter är mycket specifika och inte helt har varuattribut kommer prisreferenssystemet att bli mer mångfaldig.n


från den tidigaste ggii, till asiatisk metall, sedan till cipas, icc, smm, och under de senaste två åren, mysteel, fubao, etc., finns det många inhemska priser Informationswebbplatser och kategorierna är ganska detaljerade. Enligt vår erfarenhet, från perspektivet att skydda kunder, måste webbplatsens offert varanågot högre än det faktiska transaktionspriset. Hur högt det är beror på produktprisets transparens. I litiumbatteriindustrin är detnormalt att vara 3

5 poäng högre.


den andra ärnäringsiden pris-

\

there är fortfarande en hel del handlare av batterimaterial. Förutom vissa små kategorier som PVDF och PEG som kräver att handlare vänder sig, är Core Trader -gruppen koncentrerad i litiumkarbonat.


från ett volymperspektiv, mest av handelsvolymen av litiumkarbonat koncentreras i det långa samarbetet mellan litiumsaltfabrik
katodfabrik eller litiumsaltfabrik

batterifabrik. Små partier cirkuleras på marknaden och överförs genom handlare. göra en affär. Även om transaktionsvolymen för denna del av litiumkarbonat är litet, stiger priset och faller ofta och är mycket känslig. Transaktionspriset den dagen har blivit en ledande indikator på priset på litiumkarbonat och har väckt omfattande uppmärksamhet.


atnärvarande, citationssystemet för en grupp av Handlare som leds av Shanghai Ciwen har gradvis fått inflytande och blivit riktmärke för litiumkarbonatpriser.

---

lets titt på futurespriser

från den tidiga Wuxi -marknaden till Guangzhou futures -utbytet, även om litiumkarbonatens futuresavtal har haft vändningar, har det äntligen kommit in i rätt spår.


if Du fortsätter att spåra spot- och terminspriser, du kommer att upptäcka att de två har en ganska stark korrelation. Till och med den extremt lilla handelsvolymen på Wuxi -marknaden det året hade fortfarande en stark vägledande effekt på spotpriserna.


since listan över Guangzhou futures -utbyte, eftersom LC2401 är Långt borta från leveransmånaden har det alltid varit

incompatiblemed spotpriset. Tvärtom, det senaste månadskontraktspriset i Wuxi ärnärmare spotpriset. På grund av dess stora handelsvolym och starka vägledande roll ledde emellertid Guangzhou Futures Exchange -kontraktnästan förväntningarna på platsen. Från juli till oktober ledde detnästan varje omgång av stigande och fallande trender på plats. Men det som är lite överraskande är att spotpriserna sedan slutet av oktober har gått ut från en oberoende marknad på grund av en för svag efterfrågan, och de har bara följt minskningen av framtiden snarare än att stiga.


finalt finns det avvecklingspriset. Både uppströms- ochnedströmspartier har sina egna avvecklingsmetoder enligt kontraktet, oavsett om det är rabatter eller delning, det finns olika metoder, så jag kommer inte att gå in i detaljer.

""

hur man gör prisförutsägelse


den övergripande känslan är att på kort sikt beror det på mentalitet, på medellång sikt beror det på efterfrågan och produktion och på lång sikt beror det på grundläggande utbud och efterfrågan.


den långa

term -utbudet och efterfrågan är relativt lätt att mäta. Förutom att konsultera institutioner har deltagande av mäklningsinstitutioner och futuresforskningsavdelningar ytterligare konsoliderat databasen för utbud och efterfrågan, som har erkänts av hela marknaden.

we kommer att hålla mer reda på efterfrågan på efterfrågan på medellång sikt. När marknadsstorleken expanderar ökar svårigheten med att spåra produktionsscheman, och våra spårningsmetoder uppdateras ständigt

101; d i ett försök att vara perfekt.

\\ \SHORT-erm mentalitet är viktig och subtil. Mänskliga tankar är de svåraste att gissa. De har sina egna tankar och bedömningar, och de trakasseras ständigt avnytt innehåll. I denna era av informationsexplosion och överskott, i idag39; s kaotisk värld av

smallkompositioner

, under extrema omständigheter, kan en person39; TIDS: Detta fenomen har blivit vanligt.

&#

we har funnit attnär synpunkterna i mainstream -gruppen gradvis konvergerar, kommer korta

term att röra sig i denna riktning. Så hur vet du vad mainstream -vyn är? Ring fler telefonsamtal och chatta med kamrater och uppströms ochnedströms vänner: Känn dig själv och din fiende, så kommer du aldrig att vara i fara.

-conclusion&#""&#

in faktum, det finns mycket mer som kan sägas om prisförutsägelse, och det är svårt att göra allt på en gång.

-

for forskare, från prisinsamling till prisförutsägelse, det finns otaliga processer för

prediction
Slapping

repredictiondäremellan. Håll ett stort hjärta och tjock hud först och tryck dig sedan själv att arbeta hårdare.


let's uppmuntrar varandra!


"

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Shenzhen Shine Well Power Technology Co.,Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top