Känner du de fem stora tillämpningarna av kiselnitrid keramik?

Utgivningsdatum:2021-09-14

Siliconnitridkeramik är ett oorganiskt material keramik som inte krymper under sintringen. Kiselnitrid är mycket stark, särskilt varm-pressed kiselnitrid, som är ett av de hårdaste material i världen. Det har de egenskaper av hög hållfasthet, låg densitet och hög temperaturbeständighet.


Aircraft motor


mekaniska strukturen av den framtida flygmotorer kommer att vara enklare än den befintliga typen, med färre delar, och som arbetar vid en högre temperatur turbininlopps och komponentbelastning, och dess tillförlitlighet och komponenternas livslängd kommer också att förbättras. Turbinmaterial måste uppfylla kraven i fråga om draghållfasthet, kryphållfasthet, hög temperatur korrosionsbeständighet och slagskador beständighet. Användningen av keramiska material med bättre termisk prestanda kan minska mängden kylluft krävs och avsevärt öka gastemperaturen.


I det förflutna, stora flygmotorer används huvudsakligennickel-based värme-resistant material, och kiselnitridmaterial har högre styrka, bättre kryphållfasthet och oxidationsbeständighet ännickel-based värme-resistant legeringar vid temperaturer över 1000 ° C, och har en liten specifik vikt. Det är endast 40% av värmen-resistant legering, som kan uppfylla kraven på framtida flygmotorer att minska vikten och minska bränsleförbrukningen.


mechanical Engineering


Siliconnitridkeramik kan användas som turbinblad, mekaniska tätningsringar, höga-temperature lager, höga-speed skärverktyg, permanenta formar, etc. i maskinindustrin. Många enheter i de traditionella maskiner industrin använda metallmaterial. Eftersom metallen kommer att korroderade är tillförlitligheten och livslängden för dessa enheter påverkas i hög grad. Kiselnitridkeramiska material har utmärkt slitstyrka, korrosionsbeständighet, och hög temperatur värmechockbeständighet. , Det kan ersätta metall material och användas inom området för maskinindustrin.

9.jpg

För exempel kiselnitrid kan användas för att tillverka kullager på grund av dess lätta vikt och hög styvhet. Den har högre precision än metallager, genererar mindre värme och kan fungera i högre temperaturer och korrosiva medier. Ångmunstycket gjord av kiselnitridkeramiska material har egenskaperna avnötningsbeständighet och värmebeständighet, ochnågra synliga skador efter att ha använts i en 650 ℃ panna för ett par månader, medan andra värme och korrosionsbeständig legeringsmunstycken stål endast kan användas inom ramen för den samma betingelser. Månader.


Superfine slipning


Siliconnitridkeramik är kovalenta föreningar, och deras bindning litar huvudsakligen till kovalenta bindningar mellan atomer. Det framställda materialet i sig har hög hårdhet och slitstyrka. Kiselnitrid har hög hårdhet, andra bara tillnågra få superhårda material såsom diamant och kubisk bornitrid, och har låg friktionskoefficient och själv-lubricating egenskaper. I de ultra-fine pulver och livsmedelsindustrin, är högre än den hos traditionella malkulor, med högre hårdhet och överlägsennötningsbeständighet prestandan hos kiselnitridkeramiska malkulor.


Ceramic substrat


with den snabba utvecklingen av informationstekniken, integrationnivån integrerade kretsar blir högre och högre, och ledningar tätheten blir högre och högre. Om den elektroniska förpackningen substratet kan inte avleda värme i tid, en stor mängd av värme kommer att ackumuleras på den integrerade kretsen, som så småningom kommer att leda till dess misslyckande och skador. Därför är extremt viktigt värmeledningsförmågan hos substratet. Kiselnitrid keramik är strukturella keramiska material med den bästa totala prestandan. Den teoretiska värmeledningsförmågan hos enkristall kiselnitrid kannå mer än 400W-m-1, och den har potential att bli en hög värmeledningsförmåga substrat. Dessutom är dess utmärkta mekaniska egenskaper och goda höga värmeledningsförmåga potentiella make kiselnitridkeramer förväntas för att kompensera för den befintliga Bristen på substratmaterial såsom aluminiumoxid och aluminiumnitrid har stora möjligheter på marknaden i tillämpningen av elektroniska förpackningssubstrat.


Metallurgical fält


Siliconnitrid keramiska material har utmärkt kemisk stabilitet och utmärkta mekaniska egenskaper, och kan användas som delar på termisk utrustning såsom deglar, brännare, aluminium elektrolytiska cellinfodringar, etc. i den metallurgiska industrin. Kiselnitridkeramer har god oxidationsbeständighet. Oxidationsbeständigheten Temperaturen kan vara så hög som 1400 ° C. Den är stabil i en torr oxiderande atmosfär under 1400 ° C, och användningstemperaturen kannå 1300 ° C. Och kiselnitrid materialet kan användas i miljön av snabb kyla och snabb upphettning, så det har också ett mycket brett spektrum av tillämpningar inom metallurgin


.

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Dongguan Huamin Ceramic Technology Co., Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
Dongguan Huamin Ceramic Technology Co., Ltd

Jobbtitel: manager

Avdelning: Sales Department

Företagets telefon: +86-136-9173-1390

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86-176-7451-1727

Hemsida: huaminceramics.sweb2b.com

Adress: Room 106, unit 2, building 1, No. 17, headquarters 2nd Road, Songshanhu Park, Dongguan City, Guangdong Province

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top