Korrosionsskydd av DC-strängström i havsvatten

Utgivningsdatum:2021-12-20

Konceptet av katodiskt skydd för marina strukturer liknar jordens. Det är främst att vidta dräneringsåtgärder och stärka skyddshanteringen.

seawater är en elektrolyt med god konduktivitet. När DC-strängströmmen från DC-elektrisk utrustning rör sig i havsvatten är det lätt att orsaka DC-strängströmkorrosion av metallstruktur i havsvatten. När DC-utrustning används på offshore-plattformar, måste dockar och fartyg, vissa förebyggande åtgärder vidtas, annars kommer korrosionen av DC-strängströmmen att orsakas.

the DC-driven kran som används för lasthantering använder järnväg som Nuvarande returledare, som kommer att producera mycket strängström. Järnvägsspåret läggs parallellt med den inre hamnen, armerad betonghuggvägg eller stålhöga radvägg. Dessa strukturer av den senare kan absorbera det mesta av strängströmmen på grund av deras långa longitudinella resistans och kan sända över ett långt avstånd. Naturligtvis kommer det bara i vissa oväntade fall att finnas uppenbara strängströmsinterferens. Dessutom står rörelinjerna och kablarna på kusten ofta inför en större risk för strängströmkorrosion. Strömströmdränering ska installeras här för att skydda utrustning som kan vara störd.

innågra portar och spärr, används det centrala DC-strömförsörjningssystemet ibland för att ge DC-ström för svetsutrustning, mobil DC-kran och Extra faciliteter för berthing fartyg.

&direct dränering: Principen om avloppsflödesavlopp av skrov i havsvatten är i grunden densamma som den begravda rörledningen. Under svetsanslutning används en lång kabel direkt som jordtråden för att ansluta fartyget som kan störas med svetsmaskinensnegativa pol. I svetsprocessen bör därför avkastningsströmmen som strömmar till dennegativa elektroden genom returkabeln i grunden lika med den arbetsström som strömmar ut från den positiva elektroden. För att säkerställa god elektrisk anslutning mellan jordtråd och skrov ska svetsning antas för anslutning mellan jordtråd och skrov. Var#101; Möjlig, svetsmaskiner ska placeras på däck för direkt drift och endast kablar från land tillnätaggregat ska användas.

&sacrinial anodförbrukning: offeranod kan också användas för att eliminera störningen av skrovskrovetnuvarande i havsvatten. För det första bestäms fördelningen och riktningen för strängströmmen genom detektering. Offeranoden installeras sedan i lämplig position, varvid#101; Nuvarande strömmar ut.

stray ström bör styras manuellt av offer anod istället för att direkt strömma ut ur fartyget. När det är strängströmsinterferens är funktionen av offeranod att dränera strömmen; När det inte finnsnågon strängströmsinterferens kan offeranod ge katodiskt skydd för skräpskrov. Zink eller zinklegering offer anoder används vanligtvis i havsvatten.

-&strength skyddshantering: kontrollera om det finns stort#scale dc elsystemnära hamnterminalen, till exempel kraftverk, DC-elektrifierad järnväg, etc. Vi bör vara uppmärksam på att upptäcka förekomsten av strängström, och bedöma styrkan, riktningen och positionen för att straffa strömkälla genom mätning. Fartyget
39; s strömförsörjningssystem och elektrisk utrustning måste vara välisolerad.
-sHandong Linyi Bosi Conductive Materials Co, Ltd är ett högt

tech Enterprise som specialiserat sig på produktion av MMO-flexibel anod , ledande polymer-flexibel anod och titanbelagd anod, som huvudsakligen tillhandahåller katodskyddsteknik, teknisk design, installation och tekniska tjänster. Tel: 0539 3712117, 15588026668. \\n \\n

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top