Kinas elbehov för stora ledande material behöver uppgraderas

Utgivningsdatum:2021-06-28

"Kina'Den framtida efterfrågan på el är större än i Europa, Amerika, Japan osv. Under s ådana omständigheter bör vi känna oss mycket angelägna när det gäller att förbättra prestandan hos ledande material som används i överföringsledningar."August 24, China Academy of Engineering Lizhen, akademiker och ordförande för China Southern Power Grid Expert Committee, sade vid"Nytt teknikutbytesmöte för ultrahögspänningskablar och energisparande trådar"Nej.

Han sa att Kina's UHV-nätet har utvecklats mycket snabbt under de senaste åren.Ett av de viktigaste skälen är att Kina'Efterfrågan är mycket stor.Relativt sett är efterfrågan från utvecklade länder i Europa, Amerika och Japan mindre.När det gäller elförbrukningen, Kina's per capita elförbrukning i 2012 var endast 3,600 kWh, men den genomsnittliga amerikanska elförbrukningen nådde 13,000 kWh, och Europa och Japan nådde också 8,000 kWh.Klyftan är så stor att vi inser att det fortfarande finns mycket utrymme för tillväxt i Kina.'efterfrågan på el.

Han sade att det tog tio år att öka ledningens konduktivitet från 60% till 61% i Kina.Under de senaste åren har trådledningens ledningsförmåga ökat till 63%, i ansträngningarna från ett antal inhemska kabeltillverkare som t.ex. Fjärran Östern Cable, jämfört med 61% i förhållande till konduktiviteten.Även om en sådan prestation redan är stor har 63% av konduktiviteten fortfarande utrymme för förbättringar.

Han yrkade att människor som investerar i el- och tillverkningsföretag i denna situation kan förbättra de befintliga ledande materialens prestanda genom att kontinuerligt förbättra tekniknivån och även hitta nya material med bättre konduktivitet.

Mötet hölls i Guangzhou och hölls av Far East Cable Co., Ltd. och hölls värd av China Southern Power Grid Media Co., Ltd. Mer än 80-tals människor från Southern Power Grid, National Wire and Quality Supervision and Inspection Center,Vid mötet deltog den tekniska kommittén för standardisering av elnät och andra experter på planering av elnät.


Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
top