Om bearbetningshårdheten och brittleness av 99 aluminiumoxid keramik

Utgivningsdatum:2022-02-24

99 ALUMINA Keramik hänvisar till speciell teknik keramik med aluminiumtillskott högre än 99%. 99 ALUMINA Keramiska material används i stor utsträckning i medicinsk utrustning, petrokemiska, elektroniska apparater och andra fält med slitstyrka, hög hårdhet och hög hållfasthet. Vad är bearbetningshårdheten och brittleness av aluminiumoxid keramik? Diskutera med dignedan.

machiningshårdhet av 99 aluminiumoxid keramik:

al203 har huvudsakligen tre kristallformer, a, p och y, bland vilka a-al203 är relativt stabil i kristallform, ochnästan Samtliga i3 och y-kristaller omvandlas till α-kristaller vid 1300 ° C.

in Den kristallina formen av a-al203, de atombindningar som bildas av aluminiumjoner och syrejoner är mestadels kovalenta bindningar, jonbindningar eller deras blandade bindningar, Så bindningsenergin mellan atomer är hög och har stark riktning.

Hårdheten hos 99 aluminiumoxidkeramik motsvarar hårdheten hos karbid hårdmetall, vilket är flera gånger högre än stål. Vanligtvis kan densiteten av hög-P0T-aluminiumoxidkeramiknå 3980 (kg-m4).

Draghållfastheten är 260 (MPa), den elastiska modulen är mellan 350-400 (GPA) och tryckhållfastheten är 2930 ( MPA), särskilt dess hårdhet kannå 99hra. Styrkan och hårdheten hos 99 aluminiumoxidkeramik har minskat.

According till vår mätning av försöksprovet, dess hårdhet vid rumstemperaturnår också 70hra.

machining brittleness av 99 aluminiumoxid keramik:

in Allmänt är mikrostrukturen av aluminiumoxidkeramik equiaxed korn, vilka är polykristallina strukturer som består av jonbindningar eller kovalenta bindningar, så frakturhetens seghet är låg.

under verkan av yttre belastning, stressen kommer att orsaka fina sprickor på ytan av Keramiken, och sprickorna kommer snabbt att expandera och orsaka spröda frakturer. Cracked Small Gap.

reasons för kollapsfenomenet:

1. Separationen av den skurna delen av materialet och den bearbetade ytan orsakas av dragfel, vilket inte är resultatet avnormal skärning.

2. Sprickor som orsakas av chipping och skärdeformation spricker i allmänhet längs ytan av arbetsstycket. Vid denna tidpunkt avskalas skärningen och den bundna arbetsstycksmatrisen tillsammans för att bilda ett chippingfenomen.note:

\\nthe större dragspänningen, ju mer allvarliga Chipping fenomen, vilket kan leda till avfallet av hela arbetsstycket. \\ N

Skicka ditt meddelande till den här leverantören

  • Till:
  • Dongguan Huamin Ceramic Technology Co., Ltd
  • *Meddelande:
  • Min e-post:
  • Telefon:
  • Mitt namn:
Var försiktig:
Skicka in skadligt mail, rapporterades upprepade gånger, kommer att frysa användaren
Denna leverantör kontaktar dig inom 24 timmar.
Det finns ingen förfrågan för denna produkt nu.
Dongguan Huamin Ceramic Technology Co., Ltd

Jobbtitel: manager

Avdelning: Sales Department

Företagets telefon: +86-136-9173-1390

E-post: Kontakta oss

Mobiltelefon: +86-176-7451-1727

Hemsida: huaminceramics.sweb2b.com

Adress: Room 106, unit 2, building 1, No. 17, headquarters 2nd Road, Songshanhu Park, Dongguan City, Guangdong Province

Smart telefonklocka, Bluetooth-klocka
Full skärm smart telefon
Vardagsrum super cool fisk tank
Kvinnors Ultra Long Sexiga Ögonfransar
Näringsrik Super Vitamin C Juice Drink
Bekväm utomhusbord
Ultra-smart färgskrivare
Utomhus stor fläkt
Premium rött vin
Ultra liten liten USB-lagringsdisk
top